top of page

tis 22 dec.

|

Grimstaskogen, Stockholm (Råcksta)

För dig med mycket stress, utmattning, hjärntrötthet, mm (1)

Upplever du mycket stress, utmattning, förvärvad hjärntrötthet, efterdyningar av Corona eller något liknande? Välkommen till ett skogsbad speciellt anpassade för att ge återhämtning och avkoppling för målgruppen. Guide: Peter Amling

Registrering är stängd
Se andra evenemang
För dig med mycket stress, utmattning, hjärntrötthet, mm (1)
För dig med mycket stress, utmattning, hjärntrötthet, mm (1)

Tid och plats

22 dec. 2020 10:00 – 12:00

Grimstaskogen, Stockholm (Råcksta), Grimsta, 162 58 Stockholm, Sweden

Om evenemanget

Skogsbad startade i Japan på 1980-talet som en friskvårdsaktivitet mot stress, utbrändhet, depression och annan psykisk ohälsa. Det har sedan forskats på och spridits till andra delar av världen. I skogsbadandet öppnar vi våra sinnen för en fördjupad kontakt med naturen och ”badar” i dessa sinnesintryck. Vi badar alltså inte i någon sjö. Forskning har visat att regelbundet skogsbadande bland annat reducerar stress, har positiv effekt på immunförsvaret, vid depression och på koncentrationsproblem. Det ger återhämtning för både kropp och själ och bidrar till ett allmänt välbefinnande. De evidensbaserade effekterna förklaras ofta som resultat av enskilda företeelser i naturen, men det finns också ett mer holistiskt synsätt där närvaron i, och kontakten med, skogen i sig skapar förutsättningar för det friska i oss att förstärkas.

Skogsbad för personer med särskilda behov, som detta, (kallas även skogsterapi) är en fördjupad variant där vi tar hänsyn till varje individs/grupps fysiska och mentala behov och förutsättningar och anpassar skogsbadet därefter.

Vi kommer att röra oss långsamt ca 1,5 km på promenadvägar och större skogsstigar. Det är inte kuperat men på något kortare avsnitt kan det vara lite rötter. Vi sitter/ligger stilla ett par längre stunder. Syftet är att du ska få återhämtning och avslappning, utifrån dina unika förutsättningar och behov. Vi gör det i en grupp, på max 7 personer, då det ofta skapar en trygghet och en social gemenskap som kan bidra till välbefinnandet. Det är ingen interaktion mellan er som deltagare och vi är mestadels i tystnad. Vid några tillfällen bjuder jag in den som vill att dela sina upplevelser i stunden, och det är helt frivilligt om du vill dela.

Pris 250: - till Swishnummer eller bankgiro som fås efter anmälan.

För att ge möjlighet till ett återkommande skogsbadande erbjuds ett tillfälle ca var tredje vecka. För resten av 2020 gäller följande datum 2/12 och 22/12 kl 10-12. Fler datum kommer från mitten av januari.

Efter anmälan får du mer praktisk information om samlingsplats, klädsel, mm. Det finns parkering och T-bana där vi börjar och slutar. Jag kommer också skicka dig en enklare hälsodeklaration för att kunna anpassa upplägget efter dina förutsättningar. Informationen raderas efter skogsbadet.

Som certifierad skogsterapiguide enligt SNFTI:s metod (Scandinavian Nature and Forest Therapy Institute) följer jag ett beprövat flöde som är detsamma i alla skogsbad. Sen låter jag naturen, årstiden och stunden avgöra vilka sinnesupplevelser jag bjuder in till vid varje tillfälle.

Vi följer FHM:s rekommendationer och hjälps åt att hålla avstånd under skogsbadet och tar ansvar för att resan till och från görs på ett omtänksamt sätt.

Läs gärna mer om skogsbad på skogsbadistockholm.se eller här.

För frågor mejla peter.amling@mindchange.se

Du kan läsa mer om mig här

Dela detta evenemang

bottom of page