Vi som guidar

Genom Skogsbad i Stockholm får du kontakt med certifierade guider i Stockholmsområdet och delar av Mälardalen. Här kan du läsa mer om oss och våra verksamheter samt de områden där vi guidar.

Margit Melin

Luft och lugn, kreativitet och rörelse är viktiga ledord för mig.

Längtan till ett liv närmare naturen har löpt som en grön tråd genom mitt liv, längtan efter sammanhang och ömsesidighet. Jag har arbetat som journalist och trädgårdsmästare, praktiserat och undervisat yoga. För ett par år sedan gav jag ut boken ”Vända sin jord”. Jag odlar mina grönsaker och mår allra bäst utomhus. I skogsbadet har jag hittat ytterligare en tråd som passar min gröna väv.  

Skogsbadet har blivit ett sätt att fördjupa min egen naturkontakt samtidigt som jag kan guida andra, visa vad skogen kan vara. Jag erbjuder skogsbad i grupp eller enskilt.

Jag är certifierad skogsbadsguide samt certifierad skogsterapiguide vid SNFTI (Scandinavian Nature and Forest Therapy Institute).

Mina hemmaplaner är bland annat Rudans friluftsområde i Handen och Nackareservatet.

  • Facebook

Peter Amling

 Jag växte upp på landet och naturen var min lekplats. Behovet av naturkontakt och hur saker i naturen hänger ihop och fungerar har därför alltid fascinerat. Att upptäcka att det fanns något som hette skogsbad blev därför lite som att komma hem. Jag drivs av att hjälpa människor och organisationer till utveckling och välmående, dels som konsult inom förändringsledning och verksamhetsutveckling och coaching, dels genom att leda mindfulnesskurser, meditationer och retreater, samt skogsbad.

Jag är certifierad skogsbadsguide och certifierad skogsterapiguide genom SNFTI (Scandinavian Nature and Forest Therapy Institute), där jag också har assiterat som ledare vid utbildning av skogsbadsguider. Jag är också ledare i mindfulness hos Mindfulnessgruppen/Minds Unlimited och leder grupper i mindfulness och hikari i regi av Projekt LIV (lugnt inre välmående).

Jag guidar främst i Stockholms närområde, men är öppen för förslag på andra orter.

  • Facebook

Annette Öhrn

Jag brinner för att föra människor närmare naturen och är övertygad om att det inte bara är vägen till inre hälsa och hållbarhet utan att det även är vägen till en hållbarare värld med en ökad ömsesidighet och respekt mellan oss och naturen.

Jag har alltid haft en stor närhet och fascination till naturen och i samband med en utmattningsdiagnos för några år sedan blev skogen än viktigare och det var där som jag fann min återhämtning och läkning. Utöver min grundprofession som leg arbetsterapeut och grundare av Saktain är jag certifierad skogsbadsguide och natur- och skogsterapiguide genom SNFTI (Scandinavian Nature and Forest Therapy Institute) och Mindfulnessinstruktör.

saktain-logo-tree.png
  • Facebook
  • Instagram

Petronella Sjöö

Jag har i hela mitt liv älskat att vara i naturen och naturkontakten har fördjupats mer och mer genom åren.
Intresset för att leva ett hållbart liv tillsammans med naturen har alltid varit ett stort fokus för mig och i denna tid av klimatförändringar och miljöförstöring växer och fördjupas insikten om att det är dags för ett skifte.
Kan skogsbad vara en del av detta skifte?

Genom de skogsbad jag guidar vill jag bjuda in till att återknyta vår kontakt och relation med naturen. En inbjudan att få uppleva samhörighet, skönhet och vördnad inför naturens storhet och rikedom.
Vad sker om vi ger vår närvaro och fulla uppmärksamhet till naturen? 
I stället för att ta, utvinna och se naturen som en resurs?

Hur lever vi om vi är natur? Om naturen och vi inte är separerade. 


När jag utbildade mig till Skogsbadsguide våren 2019 insåg jag att jag skogsbadat större delen av mitt liv och var väldigt tacksam över att lära mig mer om att guida människor in i närvarande naturkontakt.

Jag spelar även på kristallskålar och sjunger och väver ibland in meditativ musik ute i naturen som avslutning på mina Skogsbad.

Petra Ellora
Cau Wetterholm

Jag är grundare och verksamhetsledare för Scandinavian Nature and Forest Therapy Institute (SNFTI) och ”Shinrin-Yoku Sweden”.

Jag är verksam som legitimerad Psykolog, som Certifierad Natur och Skogsterapiguide, utbildare och handledare och som utbildad mindfulnessledare i MBSR och MBCT enligt Center for Mindfulness, USA. Jag är en stark förespråkare för utveckling av Skogsbad och Skogsterapi som metod och för en vetenskaplig utvärdering och integrering i hälso- och sjukvård. Det som i hög grad har påverkat min inriktning är den naturkontakt som följt mig genom livet, bakgrunden inom konstnärligt skapande och de många år jag vistats i heltidsretreat på ett Zenbuddhistiskt tempel. Som psykolog har jag valt att inrikta mig särskilt mot stressrelaterad ohälsa, neuropsykiatri, mindfulnessbaserade interventioner som Acceptance and Commitment Therapy (ACT) samt metodutveckling. Jag har undervisat nationellt och internationellt samt presenterat mitt arbete på ett flertal events och konferenser, nu senast på världskonferensen för ”Forests for Public Health” i Aten, 2019.

SNFI_Logotyp-utan-text_RGB-1-300x300.png
logga-g.png
  • Facebook Social Ikon
  • Facebook

Sylvia Rezania

I skogen finns våra rötter. I en tid av urbanisering och högteknologi är det lätt av våra rötter blir gömda och glömda. Jag vill vara med och hjälpa till att återknyta till våra rötter, oss själva genom skogen och naturen. Genom att utveckla naturkänslan kan vi få fler att öppna upp och uppleva kärlek och respekt för naturen. Att lyfta skogen och naturens hälsofrämjande effekter är något jag brinner lite extra för och att skydda urskogar och den mångfald som finns i dem. Skogen är min fristad där jag knyter ann till mig själv och mina rötter. Här får jag vara kreativ, fotografera skogskonst och skriva om hur skogen talar till mig när jag öppnar alla mina sinnen.

Jag är beteendevetare och certifierad skogsbadsguide och verkar främst i Täby.

  • Linkedin Social Ikon

Agneta Billby

Jag tror att människan behöver sakta ner, stanna till, ligga i mossan, vid trädroten, känna doftminnen och upptäcka det lilla och det stora. Få en djupare känsla av samhörighet, naturen och vi, att vi människor är natur och behöver leva i balans med det vilda.
Naturvistelse har för mig inneburit vandring, skidåkning, havet och fika runt elden.
Mitt i livet utbildade jag mig till Naturhälsopedagog och Mindfulnessinstruktör, det ledde mig in på en ny stig.
Nu har jag tagit ett steg till och utbildat mig till certifierad Skogsbadsguide genom SNFTI (Scandinavian Nature and Forest Therapy Institute).
Jag erbjuder Skogsbad och Naturnätter för privatpersoner, organisationer och företag.

ininatur-logo.png
  • Facebook

Anchi Fredman

Anchi har tagit paus från skogsbadsguidandet en period, men återkommer snart.

Karin Gissberg

Karin har tagit paus från skogsbadsguidandet en period, men återkommer snart.

©2020 by Stockholms skogsbadsguider. Proudly created with Wix.com