top of page
Vi som guidar

Genom Skogsbad i Stockholm får du kontakt med certifierade guider i Stockholmsområdet och delar av Mälardalen. Här kan du läsa mer om oss och våra verksamheter samt de områden där vi guidar.

Margit_porträtt.jpg

Margit Melin

Luft och lugn, kreativitet och rörelse är viktiga ledord för mig.

Längtan till ett liv närmare naturen har löpt som en grön tråd genom mitt liv, längtan efter sammanhang och ömsesidighet. Jag har arbetat som journalist och trädgårdsmästare, praktiserat och undervisat yoga. För ett par år sedan gav jag ut boken ”Vända sin jord”. Jag odlar mina grönsaker och mår allra bäst utomhus. I skogsbadet har jag hittat ytterligare en tråd som passar min gröna väv.  

Skogsbadet har blivit ett sätt att fördjupa min egen naturkontakt samtidigt som jag kan guida andra, visa vad skogen kan vara. Jag erbjuder skogsbad i grupp eller enskilt.

Jag är certifierad skogsbadsguide samt certifierad skogsterapiguide vid SNFTI (Scandinavian Nature and Forest Therapy Institute).

Mina hemmaplaner är bland annat Rudans friluftsområde i Handen och Nackareservatet.

Logga Ormbunke kvadrat.jpg
 • Facebook
_L8V0637 (3).jpg

Peter Amling

Jag växte upp på landet och naturen var min lekplats. Behovet av naturkontakt och hur saker i naturen hänger ihop och fungerar har därför alltid fascinerat. Att upptäcka att det fanns något som hette skogsbad blev därför lite som att komma hem. Jag drivs av att hjälpa människor och organisationer till utveckling, välmående och hållbarhet.

 

Efter många år som konsult inom förändringsledning är nu mitt fokus skogsbad, mindfulness, naturretrater och coaching av individer och grupper. Gärna i kombination.

 

Jag är certifierad skogsbadsguide och certifierad skogsterapiguide genom SNFTI (Scandinavian Nature and Forest Therapy Institute), där jag också har assiterat som ledare vid utbildning av skogsbadsguider. Jag är också diplomerad ledare i mindfulness hos Mindfulnessgruppen/Minds Unlimited och har lett kurser för både privatpersoner och organisationer. Numera boende i Skinnskatteberg. Du hittar mig oftast i en skog eller på min vår gård i Västmanland men jag guidar även i Stockholmstrakten och i en skog nära dig via digital guidning.

 • Facebook
1.jpg

Annette Öhrn

Jag brinner för att föra människor närmare naturen och är övertygad om att det inte bara är vägen till inre hälsa och hållbarhet utan att det även är vägen till en hållbarare värld med en ökad ömsesidighet och respekt mellan oss och naturen.

Jag har alltid haft en stor närhet och fascination till naturen och i samband med en utmattningsdiagnos för några år sedan blev skogen än viktigare och det var där som jag fann min återhämtning och läkning. Utöver min grundprofession som leg arbetsterapeut och grundare av Saktain är jag certifierad skogsbadsguide och natur- och skogsterapiguide genom SNFTI (Scandinavian Nature and Forest Therapy Institute) och Mindfulnessinstruktör.

saktain-logo-tree.png
 • Facebook
 • Instagram
Jag%20profil%20vinterbild_edited.jpg

Marie Rosén

”Utan natur, blir man en sur filur” så sa alltid min faster och det tror jag hon hade rätt i. Vi människor är en del av naturen och regelbunden tid i naturen är centralt för
att skapa den livsviktiga balansen av både aktivitet, rörelse och vila, återhämtning.

Med egen erfarenhet från utmattning och sjukskrivning där naturen var en stor nyckel för mitt tillfrisknande och återhämtning grundande jag NaturStark.

Jag vill stödja andra som upplever problem, besvär av stress, dem som kämpar med motivation och ork att hitta sitt sätt att ta sig ut, att ta tillvara på de stärkande egenskaper naturen har att ge oss.

Jag är cert. Skogsbadsguide nivå II (skogsbadsguide och tid. skogsterapiguide) via SNFTI och guidar oftast i norra delarna av Stockholm.

Jag är också lic. medicinsk tränare, PT samt FAR-ledare och stöttar personer att hållbart stärka sitt välmående och förbättra sin hälsa genom att leda utomhusträning för grupper och individuellt.

 • Facebook
 • Instagram
Ulrika%20skogsbadsguide_edited.jpg

Ulrika Hjertstrand

För mig är det enkelt: Alla är en del av naturen och naturen är en del av oss. När vardagens utmaningar sätter sina klor i oss, behöver vi ”bara vara” emellanåt och förundras över NU:et. För mig är det så att när doften av mossa, vattnets krusningar och lövens oregelbundna susningar i vinden möter mina sinnen, går jag in i ett annat och mer fördjupat varande. Detta vill jag gärna dela med dig! Som sönderstressad akademiker och mamma sprang jag in i en utmattning för några år sedan. Naturen hjälpte mig att läka och öppna upp min förmåga att lyssna på självet. Mitt liv fick nya helt fantastiska dimensioner. Jag lämnade ekorrhjulet och utbildade mig till Skogsbadsguide vid SNFTI, gick en ettårig utbildning i integrativ psykologi och studerade olika healingtekniker. Idag är jag verksam som Skogsbadsguide, healer och Advanced Soul Realignment Practitioner (själsläsningar). Jag leder grupper och enskilda i traditionella skogsbad och i andligt inspirerade skogsbad (där slutceremonin är utbytt mot en skogsmeditation). Oftast håller jag till på Kärsön vid Drottningholm. Men jag har även skogsbad på andra platser i Stockholm och utanför Örebro ibland.

susanna.jpg

Susanna Bävertoft

Som stresspedagog, coach och certifierad skogsbadsguide vid SNFTI har jag välmående och återhämtning i fokus. Jag brinner för att hjälpa individer ta sig från en stressad vardag till ett hållbart liv. Mindre kamp och mer glädje. Mer livslust helt enkelt!

 

Att vara i naturen utan att behöva prestera, att bara få vara en stund tillsammans med naturen, är ett fantastiskt sätt att återhämta sig och känna mer välmående som jag gärna vill att fler ska kunna ta del av. Så att vi kan finna trygghet och samhörighet i naturen, förundras och glädjas.

För egen del har skogen och naturen hjälpt mig att läka från en utmattning. Skogen ger mig perspektiv på stort och smått och hjälper mig att landa i mig själv.

 

Jag guidar främst i norra Stockholmsområdet genom mitt företag True by You.

 • Facebook Social Ikon
Namnlös bilaga_edited.jpg

Maria Lundin

Min drivkraft är att hjälpa andra till att varva ned och må bättre genom naturens läkande kraft. Och att inspirera andra att komma ut i naturen för att bara vara. Jag har egen erfarenhet av hur naturen kan minska stress och ge återhämtning när vardagen känns svår och jobbig.

 

Jag är skogsbadsguide enligt Shinrin-Yoku och är certifierad genom SNFTI (Scandinavian Nature and Forest Therapy Institute).

 

Jag är även  diplomerad avspännings och stresspedagog genom Sverigehälsan och dipomerad samtalscoach med inriktning på stress.  Tillsammans med egen erfarenhet av en stressad vardag, ger det mig en stor kunskap om hur stress kan minskas genom avspänning och medvetennärvaro. 

 

Som biolog och naturvägledare har jag även  stor kunskap om naturen och  brinner verkligen för att få fler att hitta till och  få mer kunskap om  den förunderliga , vackra naturen vi alla har omkring oss. Något som jag även väver in i mina skogsbad då jag märker att en ökad förståelse om naturen ger en fördjupad närvaro och relation med naturen vi rör oss i.

 

Jag guidar främst i Södra Stockholm och oftast i Tyresö där jag själv bor. Men självklart kan jag guida på andra platser om så önskas. Finns även på sociala medier på facebook och instagram där jag heter Forestness Sweden. Där lägger  jag upp inspirerande tips, inlägg och även länkar till skogsbadsevenemang.

logga_forestness.png
 • Facebook Social Ikon
 • Instagram Social Ikon
IMG_3159%20copy%202_edited.jpg

Helena Johard

I naturen hittar vi oss själva – eller kanske naturen hittar oss?

 

Jag är biolog och ser människan som en del av naturen. När vi är i naturen, luktar på mossan, känner med handen på ett nyutsprunget björklöv och vinden blåser mot ansiktet är det lätt att känna att man lever och att nuet är här. Ibland är det svårare att släppa vardagen och kraven hopar sig, man är fast i att räkna steg, vara effektiv och att visa resultat.  I skogsbadet behöver inte göra någonting. Vi får göra som vi vill och att lita på att det som känns bra för stunden är det vi behöver. Glädje är lika välkommet som rastlöshet. Och kanske, mitt bland myror, barr och fågelsång återvänder färgerna och man får lust att tugga på ett grässtrå och titta på himlen. Att skogsbada med sinnena i naturen påminner mig om känslan att ha sommarlov i naturen, att bygga kojor, frihet och att tiden är oändlig.

Jag har forskat länge på hur nervsystem och hur celler fungerar och jag undersöker även verkligheten med teckning och performance där drömmar, irrationalitet och känsla får ta plats. Min erfarenhet säger mig att man kan aldrig riktigt veta med naturen. Kan jag lita på ett träd? Jag undrar om mossan hör mig nu? 

 

Jag driver I Skogens Famn och guidar privatpersoner, företag och turister på svenska och engelska i Stockholms län och bor på Lidingö. Jag har en PhD i neurobiologi, Bachelor of Fine Arts och är certifierad skogsbadsguide eller skogsterapiguide inom Association of Nature and Forest Therapy  (ANFT). 

iskogensfamn.jpg
 • Facebook Social Ikon
 • Linkedin Social Ikon
gron-friskvard-ininaturSE_edited_edited.

Agneta Billby

Jag tror att människan behöver sakta ner, stanna till, ligga i mossan, vid trädroten, känna doftminnen och upptäcka det lilla och det stora. Få en djupare känsla av samhörighet, naturen och vi, att vi människor är natur och behöver leva i balans med det vilda.
Naturvistelse har för mig inneburit vandring, skidåkning, havet och fika runt elden.
Mitt i livet utbildade jag mig till Naturhälsopedagog och Mindfulnessinstruktör, det ledde mig in på en ny stig.
Nu har jag tagit ett steg till och utbildat mig till certifierad Skogsbadsguide genom SNFTI (Scandinavian Nature and Forest Therapy Institute).
Jag erbjuder Skogsbad och Naturnätter för privatpersoner, organisationer och företag.

ininatur-logo.png
 • Facebook
heidi.jpg

Heidi Tüchsen

Som barn gav jag mig ofta ut på natur äventyr. Satt och svajade i trädtopparna. Sen äventyrade jag mig ut för att förstå världen och utbildade mig till socialantropolog. Min väg ledde genom odlande och yoga vidare till trädgårdsmästeriet, skogsbadguidandet, zen-utövande och en utbildning till mindfulnessinstruktör.

Min drivkraft är att dela med mig av det som har hjälpt mig att hitta tillfredshet och välmående i livet. Min intention är att guida dig till en djupare närvaro så att också du kan ta större del av naturens välgörande och läkande förmåga. För sen att ge dig ut på egna äventyr med mer närvaro och lugn.

Jag är certifierad skogsbadguide genom SNFTI och erbjuder skogsbad i grupp eller enskilt och är verksam främst i södra delarna av Stockholm.  Jag väver vid efterfrågan även in bland annat teckning och haiku i mina skogsbad.

bottom of page