top of page
Vi som guidar

Genom Skogsbad i Stockholm får du kontakt med certifierade guider i Stockholmsområdet och delar av Mälardalen. Här kan du läsa mer om oss och våra verksamheter samt de områden där vi guidar.

Margit_porträtt.jpg

Margit Melin

Luft och lugn, kreativitet och rörelse är viktiga ledord för mig.

Längtan till ett liv närmare naturen har löpt som en grön tråd genom mitt liv, längtan efter sammanhang och ömsesidighet. Jag har arbetat som journalist och trädgårdsmästare, praktiserat och undervisat yoga. För ett par år sedan gav jag ut boken ”Vända sin jord”. Jag odlar mina grönsaker och mår allra bäst utomhus. I skogsbadet har jag hittat ytterligare en tråd som passar min gröna väv.  

Skogsbadet har blivit ett sätt att fördjupa min egen naturkontakt samtidigt som jag kan guida andra, visa vad skogen kan vara. Jag erbjuder skogsbad i grupp eller enskilt.

Jag är certifierad skogsbadsguide samt certifierad skogsterapiguide vid SNFTI (Scandinavian Nature and Forest Therapy Institute).

Mina hemmaplaner är bland annat Rudans friluftsområde i Handen och Nackareservatet.

Logga Ormbunke kvadrat.jpg
 • Facebook
_L8V0637 (3).jpg

Peter Amling

 Jag växte upp på landet och naturen var min lekplats. Behovet av naturkontakt och hur saker i naturen hänger ihop och fungerar har därför alltid fascinerat. Att upptäcka att det fanns något som hette skogsbad blev därför lite som att komma hem. Jag drivs av att hjälpa människor och organisationer till utveckling och välmående, dels som konsult inom förändringsledning och verksamhetsutveckling och coaching, dels genom att leda mindfulnesskurser, meditationer och retreater, samt skogsbad.

Jag är certifierad skogsbadsguide och certifierad skogsterapiguide genom SNFTI (Scandinavian Nature and Forest Therapy Institute), där jag också har assiterat som ledare vid utbildning av skogsbadsguider. Jag är också ledare i mindfulness hos Mindfulnessgruppen/Minds Unlimited. Numera boende i Skinnskatteberg. Du hittar mig oftast i en skog i Västmanland men jag guidar även i Stockholmstrakten och i en skog nära dig via digital guidning.

 • Facebook
1.jpg

Annette Öhrn

Jag brinner för att föra människor närmare naturen och är övertygad om att det inte bara är vägen till inre hälsa och hållbarhet utan att det även är vägen till en hållbarare värld med en ökad ömsesidighet och respekt mellan oss och naturen.

Jag har alltid haft en stor närhet och fascination till naturen och i samband med en utmattningsdiagnos för några år sedan blev skogen än viktigare och det var där som jag fann min återhämtning och läkning. Utöver min grundprofession som leg arbetsterapeut och grundare av Saktain är jag certifierad skogsbadsguide och natur- och skogsterapiguide genom SNFTI (Scandinavian Nature and Forest Therapy Institute) och Mindfulnessinstruktör.

saktain-logo-tree.png
 • Facebook
 • Instagram
Jag%20profil%20vinterbild_edited.jpg

Marie Rosén

”Utan natur, blir man en sur filur” så sa alltid min faster och det tror jag hon hade rätt i.

Regelbunden naturkontakt, olika former av naturvistelser för hållbar hälsa är min melodi och jag fascineras alltid av storheten och enkelheten, lekfullheten och allvaret i naturens liv och uttryck.

Med egen erfarenhet om hur betydelsefull naturen är för fysisk och mental hälsa grundande jag NaturStark där naturen är central för att skapa den livsviktiga balansen av rörelse och vila som stöd åt människors hälsa och välmående.

Jag är cert. Skogsbadsguide nivå II (skogsbadsguide och tid. skogsterapiguide) via SNFTI och guidar oftast i norra delarna av Stockholm.

Jag har också utbildning inom medicinsk träning som lic. Medicinsk- & Personlig Tränare samt dipl. FAR-ledare och stöttar personer att på ett hållbart strukturerat sätt stärka sitt välmående och förbättra sin hälsa. Jag leder bl.a. utomhusträning för grupper och individuella pass inkl. speciellt utformad träning för personer med olika besvär eller form av sjukdoms problematik, t.ex. benskörhet, hypotyreos, stressrelaterade sjukdomar, hypotoni, diabetes typ II.

 

 

 

 • Facebook
 • Instagram
Ulrika%20skogsbadsguide_edited.jpg

Ulrika Hjertstrand

För mig är det enkelt: Alla är en del av naturen och naturen är en del av oss. När vardagens utmaningar sätter sina klor i oss, behöver vi ”bara vara” emellanåt och förundras över NU:et. För mig är det så att när doften av mossa, vattnets krusningar och lövens oregelbundna susningar i vinden möter mina sinnen, går jag in i ett annat och mer fördjupat varande. Detta vill jag gärna dela med dig! Som sönderstressad akademiker och mamma sprang jag in i en utmattning för några år sedan. Naturen hjälpte mig att läka och öppna upp min förmåga att lyssna på självet. Mitt liv fick nya helt fantastiska dimensioner. Jag lämnade ekorrhjulet och utbildade mig till Skogsbadsguide vid SNFTI, gick en ettårig utbildning i integrativ psykologi och studerade olika healingtekniker. Idag är jag verksam som Skogsbadsguide, healer och Advanced Soul Realignment Practitioner (själsläsningar). Jag leder grupper och enskilda i traditionella skogsbad och i andligt inspirerade skogsbad (där slutceremonin är utbytt mot en skogsmeditation). Oftast håller jag till på Kärsön vid Drottningholm. Men jag har även skogsbad på andra platser i Stockholm och utanför Örebro ibland.

susanna.jpg

Susanna Bävertoft

Som stresspedagog, coach och certifierad skogsbadsguide vid SNFTI har jag välmående och återhämtning i fokus. Jag brinner för att hjälpa individer ta sig från en stressad vardag till ett hållbart liv. Mindre kamp och mer glädje. Mer livslust helt enkelt!

 

Att vara i naturen utan att behöva prestera, att bara få vara en stund tillsammans med naturen, är ett fantastiskt sätt att återhämta sig och känna mer välmående som jag gärna vill att fler ska kunna ta del av. Så att vi kan finna trygghet och samhörighet i naturen, förundras och glädjas.

För egen del har skogen och naturen hjälpt mig att läka från en utmattning. Skogen ger mig perspektiv på stort och smått och hjälper mig att landa i mig själv.

 

Jag guidar främst i norra Stockholmsområdet genom mitt företag True by You.

 • Facebook Social Ikon
Namnlös bilaga_edited.jpg

Maria Lundin

Min drivkraft är att hjälpa andra till att varva ned och må bättre genom naturens läkande kraft. Och att inspirera andra att komma ut i naturen för att bara vara. Jag har egen erfarenhet av hur naturen kan minska stress och ge återhämtning när vardagen känns svår och jobbig.

 

Jag är skogsbadsguide enligt Shinrin-Yoku och är certifierad genom SNFTI (Scandinavian Nature and Forest Therapy Institute).

 

För närvarande utbildar mig även till diplomerad avspännings och stresspedagog genom Sverigehälsan. Tillsammans med egen erfarenhet av en stressad vardag, ger mig en stor kunskap om hur stress kan minskas genom avspänning och medvetennärvaro. Som biolog och naturvägledare med stor kunskap om naturen och miljön och jag brinner för att öka kunskapen till fler om den förunderliga , vackra naturen vi alla har omkring oss. Något som jag även väver in i mina skogsbad då jag märker att en ökad förståelse om naturen ger en fördjupad närvaro och relation med naturen vi rör oss i.

 

Jag guidar främst i Södra Stockholm och oftast i Tyresö där jag själv bor. Men självklart kan jag guida på andra platser om så önskas. Finns även på sidan Forestness Sweden där jag lägger upp inspirerande tips, inlägg och även länkar till skogsbadsevenemang.

logga_forestness.png
 • Facebook Social Ikon
 • Instagram Social Ikon
IMG_3159%20copy%202_edited.jpg

Helena Johard

I naturen hittar vi oss själva – eller kanske naturen hittar oss?

 

Jag är biolog och ser människan som en del av naturen. När vi är i naturen, luktar på mossan, känner med handen på ett nyutsprunget björklöv och vinden blåser mot ansiktet är det lätt att känna att man lever och att nuet är här. Ibland är det svårare att släppa vardagen och kraven hopar sig, man är fast i att räkna steg, vara effektiv och att visa resultat.  I skogsbadet behöver inte göra någonting. Vi får göra som vi vill och att lita på att det som känns bra för stunden är det vi behöver. Glädje är lika välkommet som rastlöshet. Och kanske, mitt bland myror, barr och fågelsång återvänder färgerna och man får lust att tugga på ett grässtrå och titta på himlen. Att skogsbada med sinnena i naturen påminner mig om känslan att ha sommarlov i naturen, att bygga kojor, frihet och att tiden är oändlig.

Jag har forskat länge på hur nervsystem och hur celler fungerar och jag undersöker även verkligheten med teckning och performance där drömmar, irrationalitet och känsla får ta plats. Min erfarenhet säger mig att man kan aldrig riktigt veta med naturen. Kan jag lita på ett träd? Jag undrar om mossan hör mig nu? 

 

Jag driver I Skogens Famn och guidar privatpersoner, företag och turister på svenska och engelska i Stockholms län och bor på Lidingö. Jag har en PhD i neurobiologi, Bachelor of Fine Arts och är certifierad skogsbadsguide eller skogsterapiguide inom Association of Nature and Forest Therapy  (ANFT). 

iskogensfamn.jpg
 • Facebook Social Ikon
 • Linkedin Social Ikon
gron-friskvard-ininaturSE_edited_edited.

Agneta Billby

Jag tror att människan behöver sakta ner, stanna till, ligga i mossan, vid trädroten, känna doftminnen och upptäcka det lilla och det stora. Få en djupare känsla av samhörighet, naturen och vi, att vi människor är natur och behöver leva i balans med det vilda.
Naturvistelse har för mig inneburit vandring, skidåkning, havet och fika runt elden.
Mitt i livet utbildade jag mig till Naturhälsopedagog och Mindfulnessinstruktör, det ledde mig in på en ny stig.
Nu har jag tagit ett steg till och utbildat mig till certifierad Skogsbadsguide genom SNFTI (Scandinavian Nature and Forest Therapy Institute).
Jag erbjuder Skogsbad och Naturnätter för privatpersoner, organisationer och företag.

ininatur-logo.png
 • Facebook
sylvia_rezania.jpg

Sylvia Rezania

I skogen finns våra rötter. I en tid av urbanisering och högteknologi är det lätt av våra rötter blir gömda och glömda. Jag vill vara med och hjälpa till att återknyta till våra rötter, oss själva genom skogen och naturen. Genom att utveckla naturkänslan kan vi få fler att öppna upp och uppleva kärlek och respekt för naturen. Att lyfta skogen och naturens hälsofrämjande effekter är något jag brinner lite extra för och att skydda urskogar och den mångfald som finns i dem. Skogen är min fristad där jag knyter ann till mig själv och mina rötter. Här får jag vara kreativ, fotografera skogskonst och skriva om hur skogen talar till mig när jag öppnar alla mina sinnen.

Jag är beteendevetare och certifierad skogsbadsguide och verkar främst i Täby.

Anchi.jpg

Anchi Fredman

Anchi har tagit paus från skogsbadsguidandet en period, men återkommer snart.

IMG_6548_edited.jpg

Karin Gissberg

Karin har tagit paus från skogsbadsguidandet en period, men återkommer snart.

66708254_2343755662610637_14189289769397

Petronella Sjöö

Jag har i hela mitt liv älskat att vara i naturen och naturkontakten har fördjupats mer och mer genom åren.
Intresset för att leva ett hållbart liv tillsammans med naturen har alltid varit ett stort fokus för mig och i denna tid av klimatförändringar och miljöförstöring växer och fördjupas insikten om att det är dags för ett skifte.
Kan skogsbad vara en del av detta skifte?

Genom de skogsbad jag guidar vill jag bjuda in till att återknyta vår kontakt och relation med naturen. En inbjudan att få uppleva samhörighet, skönhet och vördnad inför naturens storhet och rikedom.
Vad sker om vi ger vår närvaro och fulla uppmärksamhet till naturen? 
I stället för att ta, utvinna och se naturen som en resurs?

Hur lever vi om vi är natur? Om naturen och vi inte är separerade. 


När jag utbildade mig till Skogsbadsguide våren 2019 insåg jag att jag skogsbadat större delen av mitt liv och var väldigt tacksam över att lära mig mer om att guida människor in i närvarande naturkontakt.

Jag spelar även på kristallskålar och sjunger och väver ibland in meditativ musik ute i naturen som avslutning på mina Skogsbad.

Logga_v2_white.png
bottom of page