Vi som guidar

Genom Skogsbad i Stockholm får du kontakt med certifierade guider i Stockholmsområdet och delar av Mälardalen. Här kan du läsa mer om oss och våra verksamheter samt de områden där vi guidar.

Margit Melin

Luft och lugn, kreativitet och rörelse är viktiga ledord för mig.

Längtan till ett liv närmare naturen har löpt som en grön tråd genom mitt liv, längtan efter sammanhang och ömsesidighet. Jag har arbetat som journalist och trädgårdsmästare, praktiserat och undervisat yoga. För ett par år sedan gav jag ut boken ”Vända sin jord”. Jag odlar mina grönsaker och mår allra bäst utomhus. I skogsbadet har jag hittat ytterligare en tråd som passar min gröna väv.  

Skogsbadet har blivit ett sätt att fördjupa min egen naturkontakt samtidigt som jag kan guida andra, visa vad skogen kan vara. Jag erbjuder skogsbad i grupp eller enskilt.

Jag är certifierad skogsbadsguide samt certifierad skogsterapiguide vid SNFTI (Scandinavian Nature and Forest Therapy Institute).

Mina hemmaplaner är bland annat Rudans friluftsområde i Handen och Nackareservatet.

  • Facebook

Peter Amling

 Jag växte upp på landet och naturen var min lekplats. Behovet av naturkontakt och hur saker i naturen hänger ihop och fungerar har därför alltid fascinerat. Att upptäcka att det fanns något som hette skogsbad blev därför lite som att komma hem. Jag drivs av att hjälpa människor och organisationer till utveckling och välmående, dels som konsult inom förändringsledning och verksamhetsutveckling och coaching, dels genom att leda mindfulnesskurser, meditationer och retreater, samt skogsbad.

Jag är certifierad skogsbadsguide och certifierad skogsterapiguide genom SNFTI (Scandinavian Nature and Forest Therapy Institute), där jag också har assiterat som ledare vid utbildning av skogsbadsguider. Jag är också ledare i mindfulness hos Mindfulnessgruppen/Minds Unlimited och leder grupper i mindfulness och hikari i regi av Projekt LIV (lugnt inre välmående).

Jag guidar främst i Stockholms närområde, men är öppen för förslag på andra orter.

  • Facebook

Annette Öhrn

Jag brinner för att föra människor närmare naturen och är övertygad om att det inte bara är vägen till inre hälsa och hållbarhet utan att det även är vägen till en hållbarare värld med en ökad ömsesidighet och respekt mellan oss och naturen.

Jag har alltid haft en stor närhet och fascination till naturen och i samband med en utmattningsdiagnos för några år sedan blev skogen än viktigare och det var där som jag fann min återhämtning och läkning. Utöver min grundprofession som leg arbetsterapeut och grundare av Saktain är jag certifierad skogsbadsguide och natur- och skogsterapiguide genom SNFTI (Scandinavian Nature and Forest Therapy Institute) och Mindfulnessinstruktör.

saktain-logo-tree.png
  • Facebook
  • Instagram

Petronella Sjöö

Jag har i hela mitt liv älskat att vara i naturen och naturkontakten har fördjupats mer och mer genom åren.
Intresset för att leva ett hållbart liv tillsammans med naturen har alltid varit ett stort fokus för mig och i denna tid av klimatförändringar och miljöförstöring växer och fördjupas insikten om att det är dags för ett skifte.
Kan skogsbad vara en del av detta skifte?

Genom de skogsbad jag guidar vill jag bjuda in till att återknyta vår kontakt och relation med naturen. En inbjudan att få uppleva samhörighet, skönhet och vördnad inför naturens storhet och rikedom.
Vad sker om vi ger vår närvaro och fulla uppmärksamhet till naturen? 
I stället för att ta, utvinna och se naturen som en resurs?

Hur lever vi om vi är natur? Om naturen och vi inte är separerade. 


När jag utbildade mig till Skogsbadsguide våren 2019 insåg jag att jag skogsbadat större delen av mitt liv och var väldigt tacksam över att lära mig mer om att guida människor in i närvarande naturkontakt.

Jag spelar även på kristallskålar och sjunger och väver ibland in meditativ musik ute i naturen som avslutning på mina Skogsbad.

Sylvia Rezania

I skogen finns våra rötter. I en tid av urbanisering och högteknologi är det lätt av våra rötter blir gömda och glömda. Jag vill vara med och hjälpa till att återknyta till våra rötter, oss själva genom skogen och naturen. Genom att utveckla naturkänslan kan vi få fler att öppna upp och uppleva kärlek och respekt för naturen. Att lyfta skogen och naturens hälsofrämjande effekter är något jag brinner lite extra för och att skydda urskogar och den mångfald som finns i dem. Skogen är min fristad där jag knyter ann till mig själv och mina rötter. Här får jag vara kreativ, fotografera skogskonst och skriva om hur skogen talar till mig när jag öppnar alla mina sinnen.

Jag är beteendevetare och certifierad skogsbadsguide och verkar främst i Täby.

  • Linkedin Social Ikon

Agneta Billby

Jag tror att människan behöver sakta ner, stanna till, ligga i mossan, vid trädroten, känna doftminnen och upptäcka det lilla och det stora. Få en djupare känsla av samhörighet, naturen och vi, att vi människor är natur och behöver leva i balans med det vilda.
Naturvistelse har för mig inneburit vandring, skidåkning, havet och fika runt elden.
Mitt i livet utbildade jag mig till Naturhälsopedagog och Mindfulnessinstruktör, det ledde mig in på en ny stig.
Nu har jag tagit ett steg till och utbildat mig till certifierad Skogsbadsguide genom SNFTI (Scandinavian Nature and Forest Therapy Institute).
Jag erbjuder Skogsbad och Naturnätter för privatpersoner, organisationer och företag.

ininatur-logo.png
  • Facebook

Anchi Fredman

Anchi har tagit paus från skogsbadsguidandet en period, men återkommer snart.

Karin Gissberg

Karin har tagit paus från skogsbadsguidandet en period, men återkommer snart.

Marie Rosén

Jag har vistats mycket i natur och skog i olika former och upplevt djup naturkontakt när jag fascinerats av storheten och enkelheten i naturens liv och uttryck, men inte förstått hur viktigt det är för min hälsa att vara i stadig kontakt med naturen förrän utomhusvistelse och träning lämnade plats för ökad belastning, stress och mer arbete. Kroppen svarade på obalansen genom att bli långvarigt sjuk och omedvetet sökte jag mig tillbaka till naturens lugn och stillhet där jag långsamt läkte, återhämtade mig och fick tillbaka energi. Med insikten om hur betydelsefull naturen är för fysisk och mental hälsa har jag mitt i livet skolat om mig för att stötta människors hälsa och välmående genom grönt hälso- och friskvårds arbete.

Jag är certifierad Skogsbadsguide via Scandinavian Nature and Forest Therapy Institute(SNFTI) och under utbildning till Natur- och Skogsterapi guide. Som utbildad PT och hälsocoach leder jag också utomhusträning i skog och mark för grupp eller individuellt inkl. speciellt utformad träning för personer med uttalad utmattningsproblematik eller UMS-diagnos. Som coach arbetar jag med ett holistiskt synsätt med hänsyn till livet i sin helhet för att stötta klienters personliga utveckling och önskan om förändring.

  • Facebook
  • Instagram

Ulrika Hjertstrand

För mig är det enkelt: Alla är en del av naturen och naturen är en del av oss. När vardagens utmaningar sätter sina klor i oss, behöver vi ”bara vara” emellanåt och förundras över NU:et. För mig är det så att när doften av mossa, vattnets krusningar och lövens oregelbundna susningar i vinden möter mina sinnen, går jag in i ett annat och mer fördjupat varande. Detta vill jag gärna dela med dig! Som sönderstressad akademiker och mamma sprang jag in i en utmattning för några år sedan. Naturen hjälpte mig att läka och öppna upp min förmåga att lyssna på självet. Mitt liv fick nya helt fantastiska dimensioner. Jag lämnade ekorrhjulet och utbildade mig till Skogsbadsguide vid SNFTI, gick en ettårig utbildning i integrativ psykologi och studerade olika healingtekniker. Idag är jag verksam som Skogsbadsguide, healer och Advanced Soul Realignment Practitioner (själsläsningar). Jag leder grupper och enskilda i traditionella skogsbad och i andligt inspirerade skogsbad (där slutceremonin är utbytt mot en skogsmeditation). Oftast håller jag till på Kärsön vid Drottningholm. Men jag har även skogsbad på andra platser i Stockholm och utanför Örebro ibland.

Susanna Bävertoft

Som stresspedagog, coach och certifierad skogsbadsguide vid SNFTI har jag välmående och återhämtning i fokus. Jag brinner för att hjälpa individer ta sig från en stressad vardag till ett hållbart liv. Mindre kamp och mer glädje. Mer livslust helt enkelt!

 

Att vara i naturen utan att behöva prestera, att bara få vara en stund tillsammans med naturen, är ett fantastiskt sätt att återhämta sig och känna mer välmående som jag gärna vill att fler ska kunna ta del av. Så att vi kan finna trygghet och samhörighet i naturen, förundras och glädjas.

För egen del har skogen och naturen hjälpt mig att läka från en utmattning. Skogen ger mig perspektiv på stort och smått och hjälper mig att landa i mig själv.

 

Jag guidar främst i norra Stockholmsområdet genom mitt företag True by You.

  • Facebook Social Ikon

©2020 by Stockholms skogsbadsguider. Proudly created with Wix.com