top of page

lör 21 aug.

|

Östermalm

Waldemarsudde, Djurgården-Skogsbad i den mjuka sensommaren

Kom nära de lummiga gamla lövträden, låt tiden stanna upp i en bergig skärgårdskänsla och vila en stund under himlarna som Pris Eugen målade. Samling: Cafe Ektorpet, Waldemarsudde

Registrering är stängd
Se andra evenemang
Waldemarsudde, Djurgården-Skogsbad i den mjuka sensommaren
Waldemarsudde, Djurgården-Skogsbad i den mjuka sensommaren

Tid och plats

21 aug. 2021 12:00 – 14:40

Östermalm, 115 21 Stockholm, Sverige

Om evenemanget

Ta en paus i sensommaren och upplev naturen i staden och bada dina sinnen i Waldemarsudde trolska lövskog. Andas saltsjö och skogsdoft bland klippor och himmel. Du får en stund att stanna upp och hitta din egen plats i naturen.

I ett guidat Skogsbad vandrar vi långsammare än vanligt och använder alla våra sinnena att uppleva skogens atmosfär genom olika sinnliga inbjudningar. Vi samlas då och då och delar med oss av vad vi upplever och och avslutar skogsbadet med en te-ceremoni i skogen med te bryggt på örter med medicinska egenskaper. 

Att sinnligt och sakta uppleva naturen har visat sig förbättra välmående, öka kreativiteten och är särskilt effektiv att minska stress. Medicinskt har skogsbad visat sig sänka blodtryck och kolesterolnivåer, förbättra sömn och stärka immunförsvaret. 

För att känna extra trygghet är vi max 7 deltagare, kommer helt friska och munskydd finns. Tag gärna med egen kopp till te-ceremonin.  

 · Samling: Cafe Ektorpet (Buss 67 spårvagn 7) 

 · Tag med: Sittunderlag, bekväma varma skor, kläder efter väder och ett extra lager av kläder för att inte frysa då kroppens temperatur sänks när vi slappnar. En flaska vatten vid behov kan också vara bra att ta med. 

 · Inga förkunskaper krävs men meddela gärna om det finns svårigheter att rör sig eller att sitta ned.

 · Pris 350 kr som betalas in i förväg via Swish till tel: 076 809 76 36  

· Skogsbad är berättigat friskvårdsbidrag, be gärna om kvitto att visa upp för din arbetsgivare

 · Mer info: www.embracedbytheforest.com 

Skogsbadet guidas av Helena Johard som är certifierad Skogsbadsguide inom Association of Nature and Forest Therapy. Hon är också biolog, forskare (Fil. dr.) och verksam konstnär. Varmt välkomna in i skogen!  Helena Johard

See Less

Dela detta evenemang

bottom of page