top of page

tis 11 maj

|

Åkeshovs slott

Vårmorgon i skogen, Judarn, Bromma.

Vill du uppleva en tidig vårmorgon i naturen med fullt fokus på dina sinnesintryck? Om du orkar upp så får du din belöning. Vi kommer långsamt och stilla utforska vårens små naturliga underverk i ett lite kortare skogsbad. Guide: Peter Amling, MindChange

Registrering är stängd. Välkommen åter en annan gång.
Se andra evenemang
Vårmorgon i skogen, Judarn, Bromma.
Vårmorgon i skogen, Judarn, Bromma.

Tid och plats

11 maj 2021 07:00 – 8:30

Åkeshovs slott, Judarskogens naturereservat, 168 38 Stockholm, Sverige

Om evenemanget

Välkommen att på ett avslappnat sätt utforska och fördjupa din kontakt med naturen. Skogsbad är ett lättillgängligt sätt att få ett avbrott i vardagens stress och att få återhämtning på ett hållbart sätt. Forskning har också visat att regelbundet skogsbadande också har positiv effekt på bland annat kreativitet, koncentrationsförmåga och immunförsvaret. Många deltagare upplever och förundras över saker de kanske inte noterat eller tänkt på tidigare, trots att de ofta är i skogen. När vi får en närmare kontakt med naturen blir vi också påminda om vårt ansvar för, och möjligheter till, inre och yttre hållbarhet och ekologisk balans.

I det här skogsbadet blir det extra mycket fokus på att fånga våren här och nu. Det går fort i naturen nu och det vi kan uppleva idag kanske inte finns på samma sätt imorgon. Aktiviteten är ofta hög vid den här tiden på dagen och ljuset speciellt.

Hur går det till?

Vi rör oss 1 - 2 km i långsam takt, mestadels i tystnad, på promenadvägar och skogsstigar. Via en varsam guidning, och närvaro i nuet, badar vi våra sinnen i upplevelser och intryck från naturen. Det finns inget mål och ingen prestation i skogsbadet.

Vi är ute ca 1,5 timme och avslutar med en liten samling där du kan inta medhavd frukost om du vill.

Som certifierad guide enligt SNFTI:s metod (Scandinavian Nature and Forest Therapy Institute) följer jag ett beprövat flöde som är detsamma i alla skogsbad. Sen låter jag naturen, årstiden och stunden avgöra vilka sinnesupplevelser jag bjuder in till vid varje tillfälle.

För att kunna följa FHM:s rekommendationer är antalet platser begränsat. Vi hjälps åt att hålla avstånd under skogsbadet och tar ansvar för att resandet till och från skogsbadet.

Hundar och barn kan tyvärr inte vara med på det här skogsbadet.

Praktiskt:

Pris 250: - per person via Swish eller BG som fås vid anmälan. Då antalet deltagare är begränsat är du garanterad en plats först när du har betalat.

Det finns parkering och T-bana där vi börjar och slutar.

Mer detaljer om exakt samlingsplats, klädsel, meddelas några dagar innan skogsbadet.

Läs gärna mer om skogsbad på skogsbadistockholm.se eller här.

För frågor mejla peter.amling@mindchange.se

Du kan läsa mer om mig här

Dela detta evenemang

bottom of page