top of page

sön 29 aug.

|

Trollbäcken, Måndalshöjden

Tyresö, Måndalshöjden: Följ årstiden med skogsbad, sensommar

Detta är det första av fem skogsbad där vi följer årtstidsväxlingarna i Måndalshöjdsskogen i Trollbäcken, Tyresö. Landa i stillhet, öppna dina sinnen och möt skogens förändringar med med förundran. Guide: Maria Lundin, Forestness Sweden

Registrering är stängd
Se andra evenemang
Tyresö, Måndalshöjden: Följ årstiden med skogsbad, sensommar
Tyresö, Måndalshöjden: Följ årstiden med skogsbad, sensommar

Tid och plats

29 aug. 2021 13:00 – 15:30

Trollbäcken, Måndalshöjden, Gysingevägen 3, 135 54 Tyresö, Sverige

Om evenemanget

I en serie om fem skogsbad följer vi  skogen och dess invånare från sensommar till vinter. Vi kommer vandra i fins Måndalshöjden i Tyresö, en liten skogspärla vid Gudöåns utlopp till Långssjön. Här har skogen  inte brukats på nästan 100 år och här finns en fin varierad skog med gamla bjässar till träd, många dekorerade med hänglavar och  mossori alla gröna nyanser. 

Vi vandrar tillsammans in i skogen, lämnar vardagens brus bakom oss. Vi saktar ner tempot och vandrar i långsam takt, stannar till ibland och fördjupar oss i kontakten med naturen. Du blir guidad till en närvaro; en naturvaro med hjälp av dina sinnen, bla : syn, hörsel, doft, smak och känsel. Skogsbad är helt enkelt upplevelsen av att bada sina sinnen i skogens atmosfär. Ibland bjuder jag in till enkla, kravlösa övningar, med naturens och sinnenas hjälp . Den naturliga miljön; skogens dofter, former och ljud får oss att slappna av på ett enkelt och naturligt vis. När vi saktar ner tempot och går långsamt i skogen så börjar vi upptäcka naturen och skiftningarna inom och runt oss. Dom flesta vet att människan mår bra av att vistas i naturen. När vi återknyter till naturen sker en mängd positiva effekter; vi stressar ner, hjärnan och kroppen slappnar av, blodtrycket sänks och immunförsvaret stärks. Men även en ökad kreativitet, ökad närvaro och förundran kan väckas hos oss. Vid skogsbadets slut kommer vara du vara familjär med den praktik som har sitt ursprung i Japan och kallas för Shinrin-Yoku eller Skogsbad som det är översätt till på svenska.

PRAKTISK INFORMATION:

ANMÄLAN : Anmälan görs innan eventet och därefter får du får du ett välkomstbrev senast 2 dagar innan med information om hur du tar dig dit . Anmälan är giltig efter betalning via swish (samma som mobilnr).

Jag som är guide heter Maria Lundin och kan nås på mail info@forestness.se eller på mobilen 0709-263036. Det går även bra att kontakta mig via messenger via facebook sidan Forestness Sweden. Där finns mer information om vem jag är.

KOSTNAD: 350 kr/person och skogsbad.  Eller 1400 kr om du går alla 5 skogbad  dvs sista skogsbadet gratis (datum är  preliminärt  29/8,  26/9, 9/10,  7/11 och 28/11 ).

ATT TA MED: Bekväma kläder och skor efter väder. Ta gärna en extra tröja eftersom vi stannar till och sitter en stund, sittunderlag eller liggunderlag (om du inte har så kan du låna av mig). Varm dryck och lite förtäring är också bra att ha med och gärna i en ryggsäck. Det finns parkering för 3 bilar men det går även att ta sig hit med buss. Mer information om det ges efter anmälan.

Jag är del i ett rikstäckande nätverk av certifierade skogsbadsguider enligt SNFTI. Tillsammans erbjuder vi möjligheten att hälsa våren välkommen i stilla gemenskap och få tillgång till naturens läkande inverkan på ett enkelt och säkert sätt genom en gemensam policy för Covid-19 : *Utomhus i natur- och skogsmiljö *Maxantal 5 deltagare/grupp +guide *Minst 2 meters fysiskt avstånd mellan varje person *Guiden tillhandahåller handsprit vid behov *Guide och deltagare infinner sig endast om de är symtomfria

Dela detta evenemang

bottom of page