top of page

lör 20 mars

|

Trollbäcken, Måndalshöjden

Tyresö, Måndalshöjden: Fira Vårdagjämning med Skogsbad

Varmt välkommen att möta våren och naturen i Måndalshöjds skogen i Trollbäcken, Tyresö. Vi landar i stillhet och öppnar våra sinnen för att möta skogen med förundran. Guide: Maria Lundin, Forestness Sweden

Registrering är stängd
Se andra evenemang
Tyresö, Måndalshöjden: Fira Vårdagjämning med Skogsbad
Tyresö, Måndalshöjden: Fira Vårdagjämning med Skogsbad

Tid och plats

20 mars 2021 13:00 – 16:00

Trollbäcken, Måndalshöjden, Gysingevägen 3, 135 54 Tyresö, Sverige

Om evenemanget

Möt våren och fira Vårdagjämning med ett guidat Skogsbad! Vårdagjämning är dagen då ljuset vinner över mörker och dagarna blir nu längre, våren är här!

Vi vandrar tillsammans in i skogen, lämnar vardagens brus bakom oss. Vi saktar ner tempot och vandrar i långsam takt, stannar till ibland och fördjupar oss i kontakten med naturen. Du blir guidad till en närvaro; en naturvaro med hjälp av dina sinnen, bla : syn, hörsel, doft, smak och känsel. Skogsbad är helt enkelt upplevelsen av att bada sina sinnen i skogens atmosfär. Ibland bjuder jag in till enkla, kravlösa övningar, med naturens och sinnenas hjälp . Den naturliga miljön; skogens dofter, former och ljud får oss att slappna av på ett enkelt och naturligt vis. När vi saktar ner tempot och går långsamt i skogen så börjar vi upptäcka naturen och skiftningarna inom och runt oss. Dom flesta vet att människan mår bra av att vistas i naturen. När vi återknyter till naturen sker en mängd positiva effekter; vi stressar ner, hjärnan och kroppen slappnar av, blodtrycket sänks och immunförsvaret stärks. Men även en ökad kreativitet, ökad närvaro och förundran kan väckas hos oss. Vid skogsbadets slut kommer vara familjär med den praktik som har sitt ursprung i Japan och kallas för Shinrin-Yoku eller Skogsbad som det är översätt till på svenska.

PRAKTISK INFORMATION:

ANMÄLAN : Anmälan görs innan eventet och därefter får du får du ett välkomstbrev senast en vecka innan med information om hur du tar dig dit och hur du betalar. 

Jag som är guide heter Maria Lundin och kan nås på mail info@forestness.se eller på mobilen 0709-263036. Det går även bra att kontakta mig via messenger via facebook sidan Forestness Sweden. Där finns mer information om vem jag är.

KOSTNAD: 350 kr/person 

ATT TA MED: Bekväma kläder och skor efter väder. Det behövs varma kläder och gärna en extra tröja eftersom vi stannar till och sitter en stund, sittunderlag eller liggunderlag (om du inte har så kan du låna av mig). Varm dryck och lite förtäring är också bra att ha med och gärna i en ryggsäck. Det finns parkering för 3 bilar men det går även att ta sig hit med buss. Mer information om det ges efter anmälan.

Jag är del i ett rikstäckande nätverk av certifierade skogsbadsguider enligt SNFTI. Tillsammans erbjuder vi möjligheten att hälsa våren välkommen i stilla gemenskap och få tillgång till naturens läkande inverkan på ett enkelt och säkert sätt genom en gemensam policy för Covid-19 : *Utomhus i natur- och skogsmiljö *Maxantal 5 deltagare/grupp +guide *Minst 2 meters fysiskt avstånd mellan varje person *Guiden tillhandahåller handsprit vid behov *Guide och deltagare infinner sig endast om de är symtomfria

Dela detta evenemang

bottom of page