top of page

tis 25 juni

|

Gammelströms väg 16

Tyresö, Gammelströmmen /Tyresta :Möt junikvällen med Skogsbad 25 juni kl 19-21:30

Varmt välkommen att varva ner för dagen med ett Skogsbad i den sköna junikvällen. Vi kommer att vara vid rofyllda och vackra Gammelströmmen i Tyresö. Vi landar i stillhet och öppnar våra sinnen för att möta skogen med förundran. Guide: Maria Lundin, Forestness Sweden

Registrering är stängd
Se andra evenemang
Tyresö, Gammelströmmen /Tyresta :Möt junikvällen med Skogsbad 25 juni kl 19-21:30
Tyresö, Gammelströmmen /Tyresta :Möt junikvällen med Skogsbad 25 juni kl 19-21:30

Tid och plats

25 juni 2024 19:00 – 21:30

Gammelströms väg 16, Gammelströms väg 16, 135 34 Tyresö, Sverige

Om evenemanget

Varva ned med med ett guidat Skogsbad i junikvällens ljuvliga natur. Lyssna på fåglelsång och njut av stillheten vid Gammelströmmen vid norra entrén till Tyresta i Tyresö kommun.

Vi vandrar tillsammans in i skogen, lämnar vardagens brus bakom oss. Vi saktar ner tempot och vandrar i långsam takt, stannar till ibland och fördjupar oss i kontakten med naturen. Du blir guidad till en närvaro; en naturvaro med hjälp av dina sinnen, bla : syn, hörsel, doft, smak och känsel. Skogsbad är helt enkelt upplevelsen av att bada sina sinnen i skogens atmosfär. Ibland bjuder jag in till enkla, kravlösa övningar, med naturens och sinnenas hjälp . Den naturliga miljön; skogens dofter, former och ljud får oss att slappna av på ett enkelt och naturligt vis. När vi saktar ner tempot och går långsamt i skogen så börjar vi upptäcka naturen och skiftningarna inom och runt oss. Dom flesta vet att människan mår bra av att vistas i naturen. När vi återknyter till naturen sker en mängd positiva effekter; vi stressar ner, hjärnan och kroppen slappnar av, blodtrycket sänks och immunförsvaret stärks. Men även en ökad kreativitet, ökad närvaro och förundran kan väckas hos oss. Vid skogsbadets slut kommer vara familjär med den praktik som har sitt ursprung i Japan och kallas för Shinrin-Yoku eller Skogsbad som det är översätt till på svenska.

PRAKTISK INFORMATION:

ANMÄLAN : Anmälan görs innan eventet och därefter får du får du ett välkomstbrev senast tre dagar innan med information om hur du tar dig dit. När du fått bekräftelse på bokningen så betalar du via Swish (0709-263036).

Jag som är guide heter Maria Lundin och kan nås på mail forestnesssweden@gmail.com eller på mobilen 0709-263036. Det går även bra att kontakta mig via messenger via facebook sidan Forestness Sweden. Där finns mer information om vem jag är.

KOSTNAD: 350kr/person 

ATT TA MED: Bekväma kläder och skor efter väder. Ta gärna en extra tröja eftersom vi stannar till och sitter en stund, sittunderlag eller liggunderlag (om du inte har så kan du låna av mig). Kalldryck och lite förtäring är också bra att ha med och gärna i en ryggsäck. Det finns parkering men det går även att ta sig hit med buss. Mer information om det ges efter anmälan.

Jag är del i ett rikstäckande nätverk av certifierade skogsbadsguider enligt Eco forest therapy.

Dela detta evenemang

bottom of page