top of page

sön 16 juni

|

Huddinges hjärta

Sommarspira - Retreatdag med Somatic Movement och skogsbad

En dag för att landa in i dig själv och hämta kraft i naturen. Vi börjar i stillhet med guidade långsamma rörelser på ullmattor för att släppa spänningar i kroppen. Sedan vandrar vi ut i skogen där vi bjuds in till att ta in naturen och det levande med våra sinnen. Frida Samuelsson & Annika Pahlén

Sommarspira - Retreatdag med Somatic Movement och skogsbad
Sommarspira - Retreatdag med Somatic Movement och skogsbad

Tid och plats

16 juni 2024 10:00 – 16:30

Huddinges hjärta, Centrumkyrkan, Karin Boyes backe 4, 141 46 Huddinge, Sverige

Om evenemanget

En dag för att landa in i dig själv och hämta kraft i naturen. Vi börjar i stillhet med guidade långsamma rörelser på mjuka ullmattor för att släppa spänningar i kroppen och landa i dig själv. Därefter äter vi gemensam medhavd lunch med tid för samtal eller tystnad om du föredrar det. Sedan vandrar vi ut i skogen där vi bjuds in till att ta in naturen och det levande med alla våra sinnen i ett guidat skogsbad.

Om Somatic Movement: Varsamt guidade, långsamma rörelser som återknyter kontakten mellan hjärnan och dina muskler och lugnar ett stressat nervsystem. Du lär dig att upptäcka och släppa onödiga muskelspänningar innan de leder till smärta samtidigt som du förbättrar din koordination och kroppskännedom.

https://www.somatictango.com/somatic-movement/

Om skogsbad: Skogsbad, eller shinrin yoku, kommer ursprungligen från Japan och betyder ’att bada sina sinnen i skogens atmosfär’. Det är en långsam vandring i naturen där vi får inbjudningar att med öppna sinnen upptäcka skogen och få en fördjupat naturkontakt.

Guidemetoden heter Eco Forest Therapy och är en nordisk vetenskapligt baserad metod som erbjuder många positiva effekter för vårt välbefinnande. Bland annat minskad stress, bättre immunförsvar, bättre sömn, ökad koncentrationsförmåga och en rad andra fördelar.

https://www.scandinaviannatureandforesttherapyinstitute.c...

En dag för dig som:  Vill landa lugnt in i sommarsemestern  Känner dig i behov av återhämtning och avspänning Har en längtan till naturen Vill spira i samklang med sommaren

Praktiskt: Om Huddinges hjärta: En fantastiskt vacker yogasal som tidigare varit en kyrka. Den ligger i Huddinge Centrum, 15 min med pendeltåg från Stockholm City. På plats finns mattor och filtar och allt du kan behöva till förmiddagens pass.

Det kommer finns te och fika under dagen. Ta med egen lunch. Det finns möjlighet att värma mat eller handla mat på närliggande restauranger.

Kostnad: Early Bird (t.o.m. 31/5): 850 kr Ordinarie (från 1/6): 1050kr

Retreatdagen arrangeras av:

Annika Pahlén - Fysioterapeut, Somatic Movement Teacher och Yogalärare.

Frida Samuelsson - certifierad skogsbadsguide samt skogsterapiguide vid Scandinavian Institute for Nature and Forest Therapy

Anmälan: info@somatictango.com

Hör gärna av dig om du har frågor.

fr.samuelsson@gmail.com (Skogsbad) info@somatictango.com (Somatic Movement)

Vi ser fram emot att få tillbringa en sommardag tillsammans med er med det vi gillar bäst.

Varmt välkomna! Frida och Annika 

Dela detta evenemang

bottom of page