top of page

sön 21 apr.

|

Mosstorp

Skogsbad vila och Förvandling, Lidingö

Kom ut och vila och förpuppa dig i varma sköna hängmattor för en inre vår-förvandling. Låt kropp och själ komma ikapp och öppna sinnena mot skogen och din egen natur. Din guide: Helena Johard, natur-och skogsterapiguide vid I Skogens Famn mer info: www.embracedbytheforest.com/aktuellt

Anmälan är stängd
Se andra evenemang
Skogsbad vila och Förvandling, Lidingö
Skogsbad vila och Förvandling, Lidingö

Tid och plats

21 apr. 2024 13:00 – 15:40

Mosstorp, Stockbyvägen, 181 41 Lidingö, Sverige

Om evenemanget

Är du under förvandling,  mitt i förändring eller vill känna dig levande och fånga tiden?

Kom ut då skogen byter skepnad till vårskrud, knoppar brister och grönt återskapas -en bra tid att stanna upp, ömsa skinn och låta sår läka. Vi vandrar ut och upptäcker naturen med alla sinnen och hittar stillhet. Varmt inbäddade och förpuppade i  varma hängmattor låter vi kropp och själ komma ikapp! Försiktigt väcker vi  kroppen och sträcker själen i skogens friska luft och avslutar skogsbadet  i lyktors sken med te bryggd på läkande örter och mumsar på något snacks.

I ett guidat Skogsbad vandrar vi långsammare än vanligt och använder alla sinnen att uppleva skogens atmosfär genom olika guidade inbjudningar. Att sinnligt och sakta uppleva naturen har visat sig förbättra välmående, öka kreativiteten och är särskilt effektiv att minska stress. Medicinskt har skogsbad visat sig sänka blodtryck och kolesterolnivåer, förbättra sömn och stärka immunförsvaret. Vi samlas då och då och delar med oss av vad vi upplever och och avslutar skogsbadet med en te-ceremoni i skogen med te bryggt på örter med medicinska egenskaper.

De flesta säger sig bli avkopplade i här och nu och glömma vardagen. Många sover gott , blir glada eller framförallt känner sig levande

· Samling: Stockby parkering, Lidingö   Google maps: https://goo.gl/maps/ZW2F9boZ3tegP4bD8

Buss 201, hållplats Toppmurklevägen, 7 min gångväg

· Tag med: Sittunderlag, bekväma varma skor, kläder efter väder och ett extra lager av kläder för att inte frysa, en favoritfilt och extra sockor att krypa in hängmattan med. En flaska vatten vid behov kan också vara bra att ta med.

· Inga förkunskaper krävs men meddela gärna om det finns svårigheter att rör sig eller att sitta ned.

· Pris 410 kr som betalas in i förväg via Swish till tel: 076 809 76 36

· Skogsbad är berättigat friskvårdsbidrag, be gärna om kvitto att visa upp för din arbetsgivare

· Mer info: www.embracedbytheforest.com/aktuellt

Skogsbadet guidas av Helena som driver I Skogens Famn www.embracedbytheforest.com Hon är certifierad natur-och skogsterapiguide, Association of Nature and Forest Therapy, biolog fil. dr. och verksam konstnär.

Varmt välkomna in i skogen!  Helena

Om du har frågor, maila gärna mig iskogensfamn@gmail.com så svarar jag!

Dela detta evenemang

bottom of page