top of page

sön 19 juli

|

Parkering Hässelmara

Skogsbad - shinrin-yoku, Hässelmara, Ornö

Kom med och upptäck skogen på ett lite annorlunda sätt där du får använda alla dina sinnen. Ett sätt att få återhämtning och ny energi och samtidigt förundras över alla intryck från naturen. Guide: Peter Amling

Registrering är stängd
Se andra evenemang
Skogsbad - shinrin-yoku, Hässelmara, Ornö
Skogsbad - shinrin-yoku, Hässelmara, Ornö

Tid och plats

19 juli 2020 10:00 – 12:30

Parkering Hässelmara, Hässelmara, 130 55 Ornö, Sverige

Om evenemanget

Välkommen att på ett avslappnat sätt fördjupa kontakten med naturen. Skogsbad är ett lättillgängligt sätt att få ett avbrott i vardagens stress, och ett sätt att bygga en yttre och inre hållbarhet. Vi badar våra sinnen för intryck från naturen. Forskningen har visat att regelbundet skogsbadande förbättrar immunförsvaret, minskar stress och ger ökar välbefinnandet, i högre grad än en vanlig skogstur. Skogsbadet ger också möjlighet till att släppa fram nyfikenhet och kreativitet samt att förundras över alla naturens små egenheter, ofta sådant som vi normalt inte noterar.

Vi rör oss 1,5 - 2 km i långsam takt på små skogsstigar och får mycket tid att ta in naturen omkring oss. En kortare sträcka är lite kuperad. Jag bjuder in till olika övningar för att öppna sinnena för kontakt med naturen. Det blir kontakt med både skog och hav. Vi är ute ca 2,5 timme och avslutar med en liten ceremoni med te från naturen.

För att undvika smittspridning begränsas antalet till 8 personer. Vi håller avståndet under skogsbadet och tar ansvar för att resan till och från görs på ett omtänksamt sätt. Hundar och barn kan tyvärr inte vara med på det här skogsbadet.

Pris 300:- per person till Swishnummer som fås vid anmälan. Har du inte Swish, meddela mig så löser vi det.

Det finns parkering där vi börjar och slutar, och även ett kafé. Tiden är anpassad till färjan från Dalarö.

Mer detaljer om exakt samlingsplats, klädsel, transport mm meddelas efter anmälan.

Läs gärna mer om skogsbad på skogsbadistockholm.se eller här.

För frågor mejla peter.amling@mindchange.se

Du kan läsa mer om mig här

Evenemanget görs i samarbete med Ornö turism.

Dela detta evenemang

bottom of page