top of page

lör 13 juni

|

Norra Djurgården, Stora Skuggan

Skogsbad på Norra Djurgården

Varmt välkommen till ett skogsbad som guidar dig in i skogens klorofyll, där fåglarna drillar och dofterna stiger ur jorden!

Registrering är stängd
Se andra evenemang
Skogsbad på Norra Djurgården
Skogsbad på Norra Djurgården

Tid och plats

13 juni 2020 11:00 – 13:30

Norra Djurgården, Stora Skuggan

Om evenemanget

Välkommen till ett skogsbad som guidar dig in i skogens klorofyll, där fåglarna drillar och dofterna stiger ur jorden.

Vi vandrar stilla in i den lummiga miljön på norra Djurgården. Att följa med på en skogsbadsvandring innebär att du får guidning till att verkligen sakta ned och öppna dina sinnen på ett enkelt och närvarande sätt i en avslappnad kontakt med den omgivande naturen. Att vara i naturkontakt på detta sätt kan leda leda dig bortom ett mer alldagligt sätt att vara, till att komma till ro och öppna för upplevelsen av att "skogsbada, att bada dina sinnen i skogsatmosfären.

Skogsbad är en del av det som i Japan kallas "skogsmedicin", och som vetenskapligt visat sig ha en balanserande effekt på hela vår organism. Denna upplevelse erbjuds genom skogsbadets alldeles särskilda sätt att vistas i naturen, genom ämnen som växtlighet och mark avger och den mångsidiga stimulans som skogen erbjuder. Skogsmedicin har visat sig alldeles särskilt bra för att minska stress, stärka immunförsvaret och ge en skjuts åt vårt allmänna välbefinnande. Att skogsbada öppnar även för möjligheter att låta glädje, lekfullhet och kreativitet få stiga fram.

I förlängningen kan skogsbad erbjuda en väg mot ökad inre likväl som yttre hållbarhet, inte minst genom den personliga upplevelsen av avslappnad samhörighet i naturmiljön och varseblivningen av vårt behov av att leva i ekologisk samklang och balans.

Plats: Stora Skuggan, Norra Djurgården Samling: Stora Skuggans Värdshus - Carolas Eko Google Maps: https://goo.gl/maps/8betBtq4KDFuCKfv5 Datum: Lördagen 13 juni Tid: Kl 11.00-13.30 Kostnad: 300kr

Max antal deltagare är 8 st (smittskyddsskäl)

Anmälan och info: Du behöver mejla ditt namn och telefonnummer till: contact@shinrin-yokusweden.se

LEDARE OCH GUIDE: Petra Ellora Cau Wetterholm är verksam som leg psykolog och certifierad natur och skogsterapiguide, lärare och handledare samt mindfulness och meditationsledare. I sin verksamhet erbjuder hon guidade skogsbad för allmänheten och skogsterapi inom klinisk behandling för stressrelaterad ohälsa. Metoden har en vetenskaplig grund och guidningarna erbjuds inom en form som hon själv funnit både läkande och fördjupande. Petra är grundare av www.shinrin-yokusweden.se och www.scandinaviannatureandforesttherapyinstitute.com

I ANSLUTNING till skogsbadet kanske du vill passa på att äta en god lunch på Carolas Eko (värdshuset) och sedan följa med på en barfotavandring med berättad kuriosa av Jenny Rosen? Då är du välkommen att läsa mer här: https://www.djurgardensekolyx.com/new-events/2020/6/13/djurgrdstur-med-barfotavandring?fbclid=IwAR3U2ObJ02ExcpDFeLjxTtCYKbh3iuvqqO1qeTqgrw9mh5X_EBh49RFNKe4

SKOGSBAD - PRAKTISK INFORMATION: Vi vandrar tillsammans i gemenskap men var för sig och du guidas till en fördjupande naturkontakt utmed vägen, både längs stigar och mer fritt. Vi avslutar med egentid och samling för en vackert dukad teceremoni..   

För detta skogsbad tar vi tar hänsyn till smittskyddsinstitutets riktlinjer. Välkommen om du är symtomfri. Vi begränsar gruppen till max 8 deltagare för att vi ska kunna hålla avstånd. Det finns handsprit och inslagna pappmuggar vid behov.

Utrustning Klä på dig ordentligt varmt. Ta gärna med en extra tröja i ryggsäcken). Gärna långa byxor och långärmad tröja. Ta med ett sittunderlag. Om du inte har ett så fungerar en tygpåse fint. Varmt välkommen!

#shinrinyoku #skogsbad #forestbathing #foresttherapy #stresshantering #fullmoonwalk #skogsbad #fullmåne #skogsbadAW #coronaochnatur #shinrinyokusweden #skogsbad #återhämtning #stressreduktion #scandinaviannatureandforesttherapyinstitute #skogsbadikristider 

Dela detta evenemang

bottom of page