top of page

sön 22 nov.

|

Grimsta naturreservat

Skogsbad - naturkontakt för återhämtning eller bara som en härlig upplevelse i skogen

Ett skogsbad ger dig möjligheten att varva ner från en stressig vardag och är ett sätt att uppleva naturen och utforska din relation till den. Många använder naturen för olika aktiviteter men utan att ha den kontakt som ger välbefinnande och hälsoeffekter. Vi följer FHM:s råd. Guide: Peter Amling

Registrering är stängd
Se andra evenemang
Skogsbad - naturkontakt för återhämtning eller bara som en härlig upplevelse i skogen
Skogsbad - naturkontakt för återhämtning eller bara som en härlig upplevelse i skogen

Tid och plats

22 nov. 2020 10:00 – 13:00

Grimsta naturreservat, Grimsta, 162 58 Stockholm, Sverige

Om evenemanget

OBS! Angående FHM:s råd om Covid-19 den 16/11. Även om skogsbad i sig inte kräver någon närkontakt vidtar vi ändå några åtgärder. Antalet deltagare begränsas ytterligare, till 6 personer. Dessutom uppmanar vi dig till att vara extra ansvarsfull rörande din transport till och från skogsbadet och om möjligt undvika kollektivtrafiken.

 

Välkommen att på ett avslappnat sätt utforska och fördjupa din kontakt med naturen. Skogsbad är ett lättillgängligt sätt att få ett avbrott i vardagens stress och att få återhämtning på ett hållbart sätt. Forskning har också visat att regelbundet skogsbadande också har positiv effekt på bland annat kreativitet, koncentrationsförmåga och immunförsvaret. Många deltagare upplever och förundras över saker de kanske inte noterat eller tänkt på tidigare, trots att de ofta är i skogen. När vi får en närmare kontakt med naturen blir vi också påminda om vårt ansvar för, och möjligheter till, inre och yttre hållbarhet och ekologisk balans.

Hur går det till?

Vi rör oss 1 - 2 km i långsam takt, och delvis i tystnad, på promenadvägar och skogsstigar och får mycket tid att ta in naturen omkring oss. Via en varsam guidning, och närvaro i nuet, badar vi våra sinnen i upplevelser och intryck från naturen. Det finns inget mål och ingen prestation i skogsbadet.

Vi är ute ca 3 timmar och avslutar med en liten samling eller ceremoni av något slag.

Som certifierad skogsbadsguide enligt SNFTI:s metod följer jag ett beprövat flöde som är detsamma i alla våra skogsbad. Sen låter jag naturen, årstiden och stunden avgöra vilka sinnesupplevelser jag bjuder in till vid varje tillfälle.

För att kunna följa FHM:s rekommendationer är antalet platser begränsat. Vi hjälps åt att hålla avstånd under skogsbadet och tar ansvar för att resan till och från görs på ett omtänksamt sätt.

Hundar och barn kan tyvärr inte vara med på det här skogsbadet.

Pris 300: - per person till Swishnummer som fås vid anmälan. Har du inte Swish, meddela mig så löser vi det.

Det finns parkering och T-bana där vi börjar och slutar.

Mer detaljer om exakt samlingsplats, klädsel, meddelas efter anmälan.

Läs gärna mer om skogsbad på skogsbadistockholm.se eller på SNFTI.

För frågor mejla peter.amling@mindchange.se

Du kan läsa mer om mig här

Dela detta evenemang

bottom of page