top of page

sön 29 maj

|

Eds Glesbygd

SKOGSBAD med avslutande lunch på Mors Dag - 29 Maj

Skäm bort mor, svärmor, farmor & mormor med ett återhämtande och välgörande skogsbad! Eller varför inte skämma bort dig och följa med själv?! Ett förlängt skogsbad i början av maj där vi avslutar med gemensam lunch. Guide: Marie Rosén

Tyvärr verkar det vara fullbokat justnu
Se Kommande Evenemang
SKOGSBAD med avslutande lunch på Mors Dag - 29 Maj
SKOGSBAD med avslutande lunch på Mors Dag - 29 Maj

Tid och plats

29 maj 2022 10:00 – 14:00

Eds Glesbygd, ARRENDATORSVILLAN, Sättra, 194 91 Upplands Väsby, Sverige

Om evenemanget

Vad är skogsbad? Skogsbad eller shinrin-yoku som det kallas i Japan (ung. översättning ”att med sinnena bada i skogsatmosfären”) innebär att långsamt vandra i naturen för att utforska omgivningarna på ett särskilt närvarande vis. Ett guidat skogsbad innebär att delta i en aktivitet utan krav eller förväntan på prestation när guiden föreslår olika övningar med hjälp av våra sinnen. Genom att sakta ner vårt tempo blir det möjligt att bli mer närvarande och uppmärksam på vad våra sinnen lägger märke till som kan väcka både förundran och nyfikenhet.  Metoden och processen som guiden använder bygger på evidensbeprövad forskning och syftar till att minska stressnivåer i kroppen som ger avkoppling och återhämtning.

Det här skogsbadet är längre än vanligt för att erbjuda en gemensam lunch vid avslutningen.

För vem? Skogsbads vandring kräver inga förkunskaper. Vandringen sker i långsammare tempo på naturstigar i lättare skogsterräng ung. 1-2 km

Utrustning; Vi klär oss i kläder efter väderleken och vi kommer att vara längre stunder i stillhet. Skor som passar i skogsterräng.

Anmälan; Din anmälan behövs på förhand och du får ett välkomstbrev med mer praktisk info, samlingsplats etc. ca 1 vecka innan. Skogsbadet genomförs vid min. 3 deltagare.

Kostnad: 475 kr/person.  Betalning görs för att bekräfta din plats och betalningsuppgifter skickas direkt efter din intresse anmälan. Betalning görs med Swish eller mot faktura. Önskar du en faktura, meddela mig så återkommer jag till dig. 

Kan man använda friskvårds-bidrag? Skogsbad är godkänt för friskvårdsbidrag. Om du vill utnyttja det, ber du i så fall om kvitto när du anmäler dig.

Vem är guiden? Guide för detta skogsbad är Marie Rosén, cert. Skogsbadsguide & cert. Forest Bathing Guide level (skogsbad för särskilda behov) via SNFTI.  Marie är lic. personlig tränare/PT och lic medicinsk tränare samt FAR-arrangör/FAR-ledare inom SLL Farledar nätverk. Med sin verksamhet NaturStark erbjuder Marie flera hälso- och friskvårds tjänster för ökat välmående och hållbar hälsa, bl.a. personligt anpassad träning, gruppträning utomhus för privat personer och organisationer och skogsbad för öppna elelr slutna grupper.

Frågor ? Kontakta gärna Marie på mobil. 072-8896230 alt. marie@naturstark.se

Instagram, FaceBook

Dela detta evenemang

bottom of page