top of page

lör 03 okt.

|

Grimsta naturreservat

Skogsbad - helt enkelt

Kom med och upplev en närkontakt med skogen, kanske som en tidigare deltagare: "Det jag tar med mig utöver ett stort inre lugn är den starka upplevelsen av naturens skönhet, som blir så påtaglig när man upplever den på detta sätt." Guide: Peter Amling

Registrering är stängd
Se andra evenemang
Skogsbad - helt enkelt
Skogsbad - helt enkelt

Tid och plats

03 okt. 2020 14:00 – 17:00

Grimsta naturreservat, Grimsta, 162 58 Stockholm, Sverige

Om evenemanget

Välkommen att på ett avslappnat sätt utforska och fördjupa din kontakt med naturen. Skogsbad är ett lättillgängligt sätt att få ett avbrott i vardagens stress och att få återhämtning på ett hållbart sätt. Forskning har också visat att regelbundet skogsbadande också har positiv effekt på bland annat kreativitet, koncentrationsförmåga och immunförsvaret. Många deltagare upplever och förundras över saker de kanske inte noterat eller tänkt på tidigare, trots att de ofta är i skogen. När vi får en närmare kontakt med naturen blir vi också påminda om vårt ansvar för, och möjligheter till, inre och yttre hållbarhet och ekologisk balans.

Hur går det till?

Vi rör oss 1 - 2 km i långsam takt, och delvis i tystnad, på promenadvägar och skogsstigar och får mycket tid att ta in naturen omkring oss. Via en varsam guidning, och närvaro i nuet, badar vi våra sinnen i upplevelser och intryck från naturen. Det finns inget mål och ingen prestation i skogsbadet.

Vi är ute ca 3 timmar och avslutar med en liten samling eller ceremoni av något slag.

Som certifierad guide enligt SNFTI:s metod följer jag ett beprövat flöde som är detsamma i alla våra skogsbad. Sen låter jag naturen, årstiden och stunden avgöra vilka sinnesupplevelser jag bjuder in till vid varje tillfälle.

För att kunna följa FHM:s rekommendationer är antalet platser begränsat. Vi hjälps åt att hålla avstånd under skogsbadet och tar ansvar för att resan till och från görs på ett omtänksamt sätt.

Hundar och barn kan tyvärr inte vara med på det här skogsbadet.

Pris 300: - per person till Swishnummer som fås vid anmälan. Har du inte Swish, meddela mig så löser vi det.

Det finns parkering och T-bana där vi börjar och slutar.

Mer detaljer om exakt samlingsplats, klädsel, meddelas efter anmälan.

Läs gärna mer om skogsbad på skogsbadistockholm.se eller på SNFTI.

För frågor mejla peter.amling@mindchange.se

Du kan läsa mer om mig här

Dela detta evenemang

bottom of page