top of page

sön 04 okt.

|

Norra Djurgården

Skogsbad för dig med hjärntrötthet, utmattning eller mycket stress.

Ett specialanpassat lite kortare skogsbad för dig med särskilda behov. Guide: Peter Amling

Det här skogsbadet är fullbokat. Välkommen en annan gång.
Se andra evenemang
Skogsbad för dig med hjärntrötthet, utmattning  eller mycket stress.
Skogsbad för dig med hjärntrötthet, utmattning  eller mycket stress.

Tid och plats

04 okt. 2020 10:30 – 12:00

Norra Djurgården, Norra Djurgården, Östermalm, Stockholm, Sverige

Om evenemanget

Inom ramen för min praktik för att bli skogsterapiguide, erbjuder jag nu ett par guidade skogsbad för dig med förvärvad hjärntrötthet, utmattning eller om du upplever mycket stress. I skogsbadet förflyttar vi oss långsamt och bjuder in till olika övningar för återhämtning anpassade för målgruppen. Deltagandet är gratis men antalet platser är begränsat då jag vill ha en liten grupp för att kunna fokusera på varje individ.

Skogsbad startade i Japan på 1980-talet som en friskvårdsaktivitet mot stress, utbrändhet, depression och annan psykisk ohälsa. Det har sedan forskats på och spridits till andra delar av världen. I skogsbadandet öppnar vi våra sinnen för en fördjupad kontakt med naturen och ”badar” i dessa sinnesintryck. Vi badar alltså inte i någon sjö. Forskning har visat att regelbundet skogsbadande bland annat reducerar stress, har positiv effekt på immunförsvaret, vid depression och på koncentrationsproblem. Det ger åtehämtning för både kropp och själ och bidrar till ett allmänt välbefinnande. De evidensbaserade effekterna förklaras ofta som resultat av enskilda företeelser i naturen, men det finns också ett mer holistiskt synsätt där närvaron i, och kontakten med, skogen i sig skapar förutsättningar för det friska i oss att förstärkas.

Skogsbad för personer med särskilda behov (skogsterapi) är en fördjupad variant där vi tar hänsyn till varje individs/grupps fysiska och mentala behov och förutsättningar och anpassar skogsbadet därefter.

Jag söker nu personer som vill delta i ett eller två skogsbad där det här är det första. Skogsbadet tar ca 1,5 timme och vi rör oss ca 1,5 km på promenadstigar och en kortare sträcka på en skogsstig. Vi stannar till och utforskar naturen med våra sinnen, ibland i stillhet. För att få mera av skogsbaden är det bra om man kan delta vid båda tillfällena.

Efter anmälan får du mer praktisk information om samlingsplats, klädsel, mm. Jag kommer också skicka dig en enklare hälsodeklaration för att kunna anpassa upplägget efter dina förutsättningar. Den informationen raderas efter skogsbadet.

Dela detta evenemang

bottom of page