top of page

sön 20 mars

|

Sollentuna

S:a Törnskogen, Sollentuna - Fira in våren med skogsbad

Välkommen att fira in ljusets återkomst med en stunds avkoppling i naturens relax. Vi växlar ned tempo, låter våra sinnen utforska vår omgivning och uppmärksammar vad intrycken väcker när vi ges möjlighet att sakta ned, vara närvarande i naturen. Guide: Marie Rosén

Registrering är stängd för denn aktivitet
Se "Kommande evenemang"
S:a Törnskogen, Sollentuna - Fira in våren med skogsbad
S:a Törnskogen, Sollentuna - Fira in våren med skogsbad

Tid och plats

20 mars 2022 13:30 – 16:00 CET

Sollentuna, Båtsmansvägen, 192 48 Sollentuna, Sverige

Om evenemanget

Skogsbadet erbjuder oss ett sätt att sakta ned, öppna upp för intryck, vara närvarande och uppmärksamma vad som väcks i oss när vi är stillar ner tempot. Att bli varse och uppleva naturen som omger oss, att förundras över det lilla i det stora leder till ökat välmående och kan förbättra hälsan.

Under vandringen finner vi platser som erbjuder oss stillhet, mjuka sinnesintryck och avkopplande återhämtning.

Genom olika förslag som involverar våra sinnen upplever vi vår omgivning på ett särskilt närvarande vis.

Metoden bygger på att stärka det friska i oss; att väcka vår egen förmåga till välbefinnande och återhämtning. 

Att vistas i naturen på det här viset har i flertalet forskningsstudier visat sig ge effektiv stressminskning och stabilisering av blodtrycket. Många deltagare vittnar om att skogsbadet ger dem en ny annan upplevelse av naturen.

Praktisk info:

Skogsbads vandring kräver inga förkunskaper. Vandringen sker i långsammare tempo på naturstigar i lättare skogsterräng ung. 1-2 km. 

Ingen särskild utrustning krävs. Vi klär oss i kläder efter väderleken och kommer att vara längre stunder i stillhet. Ta gärna med ett ligg- eller sittunderlag(hör av dig om du vill låna).

Anmälan: Jag behöver din anmälan på förhand och du får ett välkomstbrev med mer praktisk info, samlingsplats etc. ca 1 vecka innan.  Skogsbadet genomförs vid min. 3 deltagare.

Kostnad och betalning: 330 kr/person. Betalning görs för att bekräfta din plats och betalningsuppgifter skickas direkt efter din intresse anmälan. Betalning görs med Swish eller mot faktura. Önskar du en faktura, meddela mig så återkommer jag till dig.

Kan man använda friskvårds-bidrag? Skogsbad är godkänt för friskvårdsbidrag. Om du vill utnyttja det, ber du i så fall om kvitto när du anmäler dig.

Vem är guiden? Er guide är Marie Rosén, cert. Skogsbadsguide & cert. Forest Bathing Guide level (skogsbad för särskilda behov) via SNFTI, Scandinavian Nature and Forest Therapy Institute.  Marie är lic. personlig tränare/PT och medicinsk tränare/MT samt FAR-arrangör/FAR-ledare inom SLL Farledar nätverk. Med sin verksamhet NaturStark erbjuder Marie flera hälso- och friskvårds tjänster för ökat välmående och hållbar hälsa, bl.a. personligt anpassad träning och gruppträning utomhus för privat personer och organisationer.

Frågor ? Kontakta gärna Marie på mobil. 072-8896230 alt. marie@naturstark.se

Instagram, FaceBook

Dela detta evenemang

bottom of page