top of page

fre 28 maj

|

Rudans naturreservat

Rudan, Handen: Stressfri fredag eftermiddag

Välkommen att stanna upp och slappna av med ett stilla, rofyllt skogsbad! Varsamt utforskar vi och fördjupar vår kontakt med naturen, saktar ned tempot och får en stunds avkoppling från vardagens stress och bekymmer. Guide: Margit Melin

Registrering är stängd
Se andra evenemang
Rudan, Handen: Stressfri fredag eftermiddag
Rudan, Handen: Stressfri fredag eftermiddag

Tid och plats

28 maj 2021 13:00 – 16:00

Rudans naturreservat, Rudanvägen 53, 136 50 Haninge, Sverige

Om evenemanget

Varmt välkommen att avsluta arbetsveckan och den stressfria dagen med ett stilla, rofyllt skogsbad!

Vi vandrar ut i Rudans naturreservat och låter våra sinnen bada i den skogens atmosfär. På ett avslappnat sätt utforskar vi och fördjupar vår kontakt med naturen. Skogsbadet hjälper oss att lugna ned tempot och få en stunds avkoppling från vardagen.

Skogsbadet bjuder in till närvaro och uppmärksamhet. Metoden bygger på att stärka det friska i oss; att väcka vår egen förmåga till välbefinnande och återhämtning. Forskning visar att skogsbad – för de allra flesta – bland annat minskar stressen och stabiliserar blodtrycket. Många deltagare, även de som ofta rör sig i skogen, berättar också om en annan upplevelse av skogen än de har mött förut.

Vi vandrar långsamt in i skogen, kliver av stigen och stannar till i några olika skogsrum för att öppna upp och låta våra sinnen bada i skogens atmosfär. Jag som guidar visar vägen genom att bjuda in och ge förslag på olika vägar till naturkontakt.

Att på detta sätt involvera våra sinnen och återskapa samt fördjupa vår relation till naturen har i forskning visat på en mängd positiva hälsoeffekter.

Praktisk info: Vid det här skogsbadet erbjuds plats till 6 deltagare. Du bokar din plats i god tid (är det fullt kan du stå på väntelista). Några dagar före eventet kommer du att få ett välkomstbrev med praktisk information inför skogsbadet.

Du behöver inga förkunskaper för att vara med. Tänk på att klä dig varmt, varmare än du tror att du behöver, för i skogsbadet ingår en del stilla meditativa inslag och det kan lätt kännas svalt. Välj skor som är bekväma för skogsvandring. Ta också gärna med något att sitta/ligga på.

Kostnad: 350 kr/person. Skogsbad är godkänt som friskvård, om du vill ha kvitto så säg till.

Corona-anpassning:

Evenemanget anpassas för att undvika smittspridning:

× Utomhus: Natur- och skogsmiljö

× Maxantal 6 deltagare/grupp + guide

× Minst 2 meter mellan varje person

× Guiden tillhandahåller handsprit

× Guide och deltagare är symtomfria

Frågor:

margit@melinsord.se

Du kan läsa mer om mig och mina tjänster på www.melinsord.se

Dela detta evenemang

bottom of page