top of page

sön 28 apr.

|

Rudans naturreservat

Rudan, Handen: Skogsbad i vårens tecken

Varmt välkommen till ett skogsbad där vi firar ljuset och våren. På ett avslappnat sätt utforskar vi och fördjupar vår kontakt med naturen, saktar ned tempot och får en stunds avkoppling från vardagen. Guide: Margit Melin

Registrering är stängd
Se andra evenemang
Rudan, Handen: Skogsbad i vårens tecken
Rudan, Handen: Skogsbad i vårens tecken

Tid och plats

28 apr. 2024 10:00 – 13:00

Rudans naturreservat, Rudanvägen 55, 136 50 Haninge, Sverige

Om evenemanget

Varmt välkommen att dyka in i vårskogen och låta dina sinnen bada bland mossor och träd!

Vi vandrar ut i Rudans naturreservat, lämnar stigarna och upptäcker skogen på ett stilla, rofyllt sätt. Vi lugnar ner tempot, fördjupar vår kontakt med naturen och får en stunds avkoppling från vardagen. Jag som guidar visar vägen genom att bjuda in och ge förslag på olika vägar till naturkontakt. 

Skogsbadet bjuder in till närvaro och uppmärksamhet. Metoden bygger på att stärka det friska i oss; att väcka vår egen förmåga till välbefinnande och återhämtning. Många deltagare, även de som ofta rör sig i skogen, berättar också om en annan upplevelse av skogen än de har mött förut.

Att på detta sätt involvera våra sinnen och återskapa samt fördjupa vår relation till naturen har i forskning visat på en mängd positiva hälsoeffekter.

Praktisk info: Vid det här skogsbadet erbjuds plats till 12 deltagare. Du bokar din plats i god tid (är det fullt kan du stå på väntelista). Några dagar före eventet kommer du att få ett välkomstbrev med praktisk information inför skogsbadet.

Du kommer enklast till Rudans naturreservat med pendeltåget till station Handen. Det finns även parkeringsplatser om du kommer med bil. Toaletter finns tillgängliga före och efter skogsbadet.

Du behöver inga förkunskaper för att vara med. Tänk på att klä dig varmt, varmare än du tror att du behöver, för i skogsbadet ingår en del stilla, meditativa inslag och det kan lätt kännas svalt i skogen. Välj skor som är bekväma för skogsvandring. Ta också gärna med något att sitta/ligga på.

Kostnad: 350 kr/person. Skogsbad är godkänt som friskvård, om du vill ha kvitto så säg till.

Frågor:

info@melinsord.se

Du kan läsa mer om mig och mina tjänster på www.melinsord.se

Dela detta evenemang

bottom of page