top of page

tors 09 maj

|

Rudans naturreservat

Rudan, Handen: Inled långhelgen med skogsbad

Varmt välkommen till ett skogsbad i maj när skogen lyser av vårgrönt. Vi inleder Kristi Himmelsfärdshelgen genom att på ett avslappnat sätt utforska och fördjupa vår kontakt med naturen, sakta ned tempot och njuta av lugn och lediga dagar. Guide: Margit Melin

Registrering är stängd
Se andra evenemang
Rudan, Handen: Inled långhelgen med skogsbad
Rudan, Handen: Inled långhelgen med skogsbad

Tid och plats

09 maj 2024 10:00 – 13:00

Rudans naturreservat, Rudanvägen 55, 136 50 Haninge, Sverige

Om evenemanget

Varmt välkommen att dyka in i skogen i sköna maj och låta dina sinnen bada  i sol (eller regn) bland mossor och spirande träd!

Vi vandrar ut i Rudans naturreservat, lämnar stigarna och upptäcker skogen på ett stilla, rofyllt sätt. Vi lugnar ner tempot, fördjupar vår kontakt med naturen och får en stunds avkoppling från vardagen. Jag som guidar visar vägen genom att bjuda in och ge förslag på olika vägar till naturkontakt. 

Skogsbadet bjuder in till närvaro och uppmärksamhet. Metoden bygger på att stärka det friska i oss; att väcka vår egen förmåga till välbefinnande och återhämtning. Många deltagare, även de som ofta rör sig i skogen, berättar också om en annan upplevelse av skogen än de har mött förut.

Att på detta sätt involvera våra sinnen och återskapa samt fördjupa vår relation till naturen har i forskning visat på en mängd positiva hälsoeffekter.

Praktisk info: Vid det här skogsbadet erbjuds plats till 12 deltagare. Du bokar din plats i god tid (är det fullt kan du stå på väntelista). Några dagar före eventet kommer du att få ett välkomstbrev med praktisk information inför skogsbadet.

Du kommer enklast till Rudans naturreservat med pendeltåget till station Handen. Det finns även parkeringsplatser om du kommer med bil. Toaletter finns tillgängliga före och efter skogsbadet.

Du behöver inga förkunskaper för att vara med. Tänk på att klä dig bra för dina timmar i skogen med stilla, meditativa inslag. Välj skor som är bekväma för skogsvandring och ta gärna med något att sitta/ligga på.

Kostnad: 350 kr/person. Skogsbad är godkänt som friskvård, om du vill ha kvitto så säg till.

Frågor:

info@melinsord.se

Du kan läsa mer om mig och mina tjänster på www.melinsord.se

Dela detta evenemang

bottom of page