top of page

lör 20 mars

|

Rudans naturreservat

Rudan, Handen: Fira vårdagjämningen med skogsbad

Varmt välkommen till ett skogsbad där vi firar ljuset och våren. På ett avslappnat sätt utforskar vi och fördjupar vår kontakt med naturen, saktar ner tempot och får en stunds avkoppling från vardagens stress och bekymmer. Guide: Margit Melin

Registrering är stängd
Se andra evenemang
Rudan, Handen: Fira vårdagjämningen med skogsbad
Rudan, Handen: Fira vårdagjämningen med skogsbad

Tid och plats

20 mars 2021 10:00 – 13:00

Rudans naturreservat, Rudanvägen 55, 136 50 Haninge, Sverige

Om evenemanget

Varmt välkommen att fira vårdagjämningen med ett stilla, rofyllt skogsbad!

Vi vandrar ut i Rudans naturreservat och låter våra sinnen bada i den spirande vårens atmosfär. På ett avslappnat sätt utforskar vi och fördjupar vår kontakt med naturen. Skogsbadet hjälper oss att lugna ner tempot och få en stunds avkoppling från vardagen.

Skogsbadet bjuder in till närvaro och uppmärksamhet. Metoden bygger på att stärka det friska i oss; att väcka vår egen förmåga till välbefinnande och återhämtning. Forskning visar att skogsbad – för de allra flesta – bland annat minskar stressen och stabiliserar blodtrycket. Många deltagare, även de som ofta rör sig i skogen, berättar också om en annan upplevelse av skogen än de har mött förut.

Vi vandrar långsamt in i skogen, kliver av stigen och stannar till i några olika skogsrum för att öppna upp och låta våra sinnen bada i skogens atmosfär. Jag som guidar visar vägen genom att bjuda in och ge förslag på olika vägar till naturkontakt.

Att på detta sätt involvera våra sinnen och återskapa samt fördjupa vår relation till naturen har i forskning visat på en mängd positiva hälsoeffekter.

Praktisk info: Vid det här skogsbadet erbjuds plats till 5 deltagare. Du bokar din plats i god tid (är det fullt kan du stå på väntelista). Några dagar före eventet kommer du att få ett välkomstbrev med praktisk information inför skogsbadet.

Du behöver inga förkunskaper för att vara med. Tänk på att klä dig riktigt varmt, varmare än du tror att du behöver, för i skogsbadet ingår en del stilla meditativa inslag och det kan lätt kännas kallt. Välj skor som är bekväma för skogsvandring. Ta också gärna med något att sitta/ligga på.

Kostnad: 350 kr/person. Skogsbad är godkänt som friskvård, om du vill ha kvitto så säg till.

Corona-anpassning:

I vårt guidenätverk för certifierade skogsbadsguider inom SNFTI har vi tagit fram följande policy för Covid-19:

× Utomhus: Natur- och skogsmiljö

× Maxantal 5 deltagare/grupp + guide

× Minst 2 meter mellan varje person

× Guiden tillhandahåller handsprit

× Guide och deltagare är symtomfria

Frågor:

margit@melinsord.se

Du kan läsa mer om mig och mina tjänster på www.melinsord.se

Dela detta evenemang

bottom of page