top of page

fre 28 maj

|

Rösjöskogen

Rösjön - Varva ned med AW Skogsbad på Stressfria Dagen

Avsluta veckan med AW utomhus, varva ned med ett avstressande och återhämtande skogsbad. Guide: Marie Rosén

Registrering är stängd. Välkommen att kontakta info@naturstark.se alt se andra evenemang och datum.
Se andra evenemang
Rösjön  - Varva ned med AW Skogsbad på Stressfria Dagen
Rösjön  - Varva ned med AW Skogsbad på Stressfria Dagen

Tid och plats

28 maj 2021 15:00 – 17:30

Rösjöskogen, Påtåkersvägen, 192 48 Sollentuna, Sverige

Om evenemanget

Vi lämnar vardagens måsten och krav för att bara vara i naturen. Vi släpper taget och kan långtsamt sakta ner, landa mjukt efter arbetsveckan. Med övningar öppnar vi upp våra sinnen och riktar vår uppmärksamhet mot det som omger oss . Vi kan förundras över det som våra sinnen uppfattar och nyfiket följa det som väcks av lust helt utan krav på prestation - det här sättet att vistas i naturmiljöer hjälper oss effektivt att minska stress, slappna av, ger vila och återhämtning, stärker immunförsvaret och ger välmående-känsla.

Om skogsbadet.

Vi utgår ifrån grusparkeringen invid Södersättra koloni område, Sollentuna och tar oss vidare i lättvandrad terräng nära vatten, ängar och skog. När vi långsamt förflyttar oss mellan olika Naturrum, bjuder jag in till olika förslag till att närma dig naturen försiktigt långsamt och mycket nära! Vi får tillfälle att stanna upp, uppmärksamma och förundras över det lilla enkla och det stora omkring oss. Vi är mer i stillhet än i rörelse, det kan vara skönt med en sjal eller filt att svepa in sig i och det brukar vara uppskattat att avsluta skogsbadet tillsammans med egen fika.

Övrig info:

Inga förkunskaper behövs. Skor lämpliga för ojämnare naturunderlag och kläder som håller dig varm eller sval beroende på väderlek för dagen då vi har längre stunder av stilla-sittande.

Obs att göra din anmälan senast 1vecka innan evenemanget. Du får därefter ett Välkomstbrev med mer detalj info och vad som kan vara bra att tänka på.

Kostnad: 350 kr/person. Betalas gm. SWISH till 072-8896230 märkt med namn och datum

SNFTI guidenätverkets Covid-19 policy:

× Verksamheten sker enbart utomhus i natur- och skogsmiljö

× Maxantal 7 deltagare/grupp + guide

× Minst 2 meters avstånd mellan varje person

× Guiden tillhandahåller handsprit vid behov

× Guide och deltagare är symtomfria för deltagande

Dagens guide: Jag som guidar heter Marie Rosén och är certifierad Skogsbadgsguide via SNFTI, Scandinavian Nature and Forest Theraphy Insitutute. Via mitt företag NaturStark erbjuder jag flera naturnära hälsotjänster för förebyggande och rehabiliterande friskvård. Jag är också dipl. holistisk coach, utbildad personlig tränare och FAR-ledare.

Frågor? Hör av dig på mobil. 072-8896230 alt. marie@naturstark.se, Facebook, Instagram

Dela detta evenemang

bottom of page