top of page

tis 21 sep.

|

Långängen-Elfviks Naturreservat, Lidingö

Långängen, Lidingö-Skogsbad i Fullmånens Sken

En uråldrig upplevelse i skogen när skymning övergår i fullmånens sken.

Registrering är stängd
Se andra evenemang
Långängen, Lidingö-Skogsbad i Fullmånens Sken
Långängen, Lidingö-Skogsbad i Fullmånens Sken

Tid och plats

21 sep. 2021 19:00 – 21:40

Långängen-Elfviks Naturreservat, Lidingö, Stockby motionsgård, Lidingö, Sverige

Om evenemanget

Skogsbad i Fullmånens sken, Långängen, Lidingö

Hur låter skogen i skymningen och hur doftar hösten i mörker? Vi vandrar utan eget ljus in i skogen och upplever när skymning övergår i månljus.  Kanske känner vi hur sinnena förändras i mörkret och hur kroppen guidar oss bland alla levande varelser i skogen. En annorlunda upplevelse i mörker och ljus, en känsla av uråldrighet och att vi är en del av naturen på jorden, vår plats i rymden.

Shinrin-Yoku eller Skogsbad är en långsam vandring där vi badar alla våra sinnen i skogens atmosfär. Vi går ut och låter naturens famn omsluta oss, saktar ned takten och låter vår själ tillhöra naturen en stund. Vi avslutar med en te-ceremoni i skogen med levande ljus innan vi återgår till vardagen upplyst av LED lampor.

Tag på och med: Sittunderlag, varma kläder i flera lager, mössa, vantar. Extra viktigt med många lager kläder och kanske en extrafilt när man är ute och tar det lugnt! Man kan tänka att man förbereder sig för ett djupdyk in i skogen och drar på sig en torrdräkt.

Vi är max 5 personer. Pris: 350 kr/person ( Fysisk aktivitet på Recept 250kr) Använd ditt friskvårdsbidrag, säg till om kvitto! Info och anmälan: embracedbytheforest.com/aktuellt

Din guide är:  Helena Johard, certifierad Natur och skogsterapi-guide vid Association of Nature and Forest Therapy. Hon är också biolog, forskare, konstnär och även arrangör och certifierad ledare för Fysisk aktivitet på Recept.

Varmt välkomna in i skogen! Helena 

See Less

Dela detta evenemang

bottom of page