top of page

sön 29 aug.

|

Brevik

Långängen, Lidingö-en egen stund i skogen

Stanna upp och upplev hur sommaren mognar till höst! Samla varma minnen och energi och njut med alla sinnen av mogna färger, dofter och smaker.

Inga biljetter till försäljning
Se andra evenemang
Långängen, Lidingö-en egen stund i skogen
Långängen, Lidingö-en egen stund i skogen

Tid och plats

29 aug. 2021 11:00 – 13:30

Brevik, Gåshagavägen 1, 181 65 Lidingö, Sverige

Om evenemanget

Känn hur sommaren mognar till höst och njut med alla sinnen mitt i naturens eget smörgåsbord.  Samla varma minnen och energi inför hösten, fyll på förråden av dofter, smaker och låt din hud känna skogens hud i skogens eget spa.

I ett guidat Skogsbad vandrar vi långsammare än vanligt och använder alla våra sinnena att uppleva skogens atmosfär genom olika sinnliga inbjudningar. Vi samlas då och då och delar med oss av vad vi upplever och och avslutar skogsbadet med en te-ceremoni i skogen med te bryggt på örter med medicinska egenskaper.

Att sinnligt och sakta uppleva naturen har visat sig förbättra välmående, öka kreativiteten och är särskilt effektiv att minska stress. Medicinskt har skogsbad visat sig sänka blodtryck och kolesterolnivåer, förbättra sömn och stärka immunförsvaret.

· För att känna extra trygghet är vi max 7 deltagare, kommer helt friska, handsprit och munskydd finns att tillgå. Tag gärna med egen kopp till te-ceremonin.

· Samling: Breviksbadets parkering, Lidingö (Tåg 221 från Ropsten)

· Tag med: Sittunderlag, bekväma varma skor, kläder efter väder och ett extra lager av kläder för att inte frysa då kroppens temperatur sänks när vi slappnar. En flaska vatten vid behov kan också vara bra att ta med.

· Inga förkunskaper krävs men meddela gärna om det finns svårigheter att rör sig eller att sitta ned.

· Pris 350 kr som betalas in i förväg via Swish till tel: 076 809 76 36

· Skogsbad är berättigat friskvårdsbidrag, be gärna om kvitto att visa upp för din arbetsgivare

· Mer info: www.embracedbytheforest.com

Skogsbadet guidas av Helena Johard som är certifierad Skogsbadsguide inom Association of Nature and Forest Therapy. Hon är också biolog, forskare (Fil. dr.) och verksam konstnär. Varmt välkomna in i skogen!  Helena Johard

See Less

Dela detta evenemang

bottom of page