top of page

ons 29 maj

|

Hellasgården, Nacka

Hellasgården. En försommarkväll med många nyanser av grönt.

Välkommen till en kväll där naturen bjuder in oss till en ljus- och ljudföreställning. Inspireras till kreativitet och kraft eller bara njut av en stunds återhämtning. Kl 18:00-20:30. Pris 395:- Guide: Peter Amling, MindChange

Hellasgården. En försommarkväll med många nyanser av grönt.
Hellasgården. En försommarkväll med många nyanser av grönt.

Tid och plats

29 maj 2024 18:00 – 20:30

Hellasgården, Nacka, Ältavägen 101, 131 33 Nacka, Sverige

Om evenemanget

Välkommen att på ett avslappnat sätt utforska och fördjupa din kontakt med naturen. Skogsbad är ett lättillgängligt sätt att få ett avbrott i vardagens stress och att få återhämtning på ett hållbart sätt. Forskning har också visat att regelbundet skogsbadande också har positiv effekt på bland annat kreativitet, koncentrationsförmåga och immunförsvaret. Många deltagare upplever och förundras över saker de kanske inte noterat eller tänkt på tidigare, trots att de ofta är i skogen. När vi får en närmare kontakt med naturen blir vi också påminda om vårt ansvar för, och möjligheter till, inre och yttre hållbarhet och ekologisk balans.

Vi upplever naturens alla nyanser av grönt och fåglarnas ljudsymfoni. Det går fort i naturen nu och det vi kan uppleva idag kanske inte finns på samma sätt imorgon. Vi söker upplevelser med alla våra sinnenn.

Hur går det till?

Vi rör oss  ca 2 km i långsam takt, mestadels i tystnad, på promenadvägar och skogsstigar. Via en varsam guidning, och närvaro i nuet, badar vi våra sinnen i upplevelser och intryck från naturen. Det finns inget mål och ingen prestation i skogsbadet.

Vi är ute ca 2,5 timmar och avslutar med en liten samling där jag bjuder på te med lite tilltugg.

Som certifierad guide enligt SNFTI:s metod (Scandinavian Nature and Forest Therapy Institute) följer jag ett beprövat flöde som är detsamma i alla skogsbad. Sen låter jag naturen, årstiden och stunden avgöra vilka sinnesupplevelser jag bjuder in till vid varje tillfälle.

Hundar och barn kan tyvärr inte vara med på det här skogsbadet.

Praktiskt:

Pris 395: - per person via Swish eller BG som fås vid anmälan. Då antalet deltagare är begränsat är du garanterad en plats först när du har betalat.

Det finns parkering och busshållplats där vi börjar och slutar.

Mer detaljer om exakt samlingsplats, klädsel, meddelas några dagar innan skogsbadet.

Läs gärna mer om skogsbad på skogsbadistockholm.se eller här.

För frågor mejla peter.amling@mindchange.se

Du kan läsa mer om mig här

Dela detta evenemang

bottom of page