top of page

lör 06 aug.

|

Farstabadet

Farsta, Magelungen: Naturkontakt - Skog och sjö

Välkommen till en stillsam och upplevelserik dag på vattnet och i skogen. Vi paddlar lugnt på Stand Up Paddleboards och vandrar, upplever och vilar i skogen tillsammans. Unna dig en sommardag för alla sinnen - i lugn och ro✨ Guider: Susanna Bävertoft, True by You & Maria Hansson, Alla kan suppa

Registrering är stängd. Välkommen åter en annan gång.
Se andra evenemang
Farsta, Magelungen: Naturkontakt - Skog och sjö
Farsta, Magelungen: Naturkontakt - Skog och sjö

Tid och plats

06 aug. 2022 10:00 – 17:00

Farstabadet, Ekshäradsgatan, Farsta, Sverige

Om evenemanget

Naturretreat Skog & Sjö

Den vackra naturen på och kring sjön Magelungen i södra Stockholm bjuder in till en dag med möjlighet till naturnärvaro, stillhet och förundran. Vi lyssnar inåt och umgås under enkla, tillåtande former. Under dagen kommer du till exempel få vila i skogens famn, utforska nya perspektiv använda och öppna upp sinnen på nya sätt. Ute på vattnet bjuds du in att lägga dig raklång på din bräda och vaggas av vågorna.

I en liten grupp, under trygg erfaren ledning, börjar vi dagen med att sakta paddla ut i Magelungen för att mjuka upp kroppen i tillåtande yoga på brädan ute i viken. Efter yogan paddlar vi ut en stund och kanske vill du utmana dig själv på brädan och i vattnet innan vi går i land. Vi äter lunch under grönskan ute på Farstanäset. Du väljer om du vill sitta själv och äta i stillhet på egen hand, eller vara i gemenskap.

Efter lunchen guidas vi in i en djupare naturkontakt under ekarnas och tallarnas kronor. Vi lägger märke till vad som väcks i oss när naturen bjuder in våra sinnen till nya upplevelser.

Vad ingår?

· Stand Up Paddleboard, paddel, leash, våtdräkt och flytväst för vattenaktivitet. Våtdräkter finns i storlekar mellan S och XL.

· Liggunderlag för skogsaktivitet

· Lunch och måltidsdryck samt fika med kaffe eller the på eftermiddagen

· Möjlighet att packa skor och extrakläder i vattentät påse

Det är möjligt att delta på egen bräda, leash är obligatorisk.

Ta med själv:

· Egen vattenflaska.

· Klä dig i badkläder och ta med ett ombyte.

· Skor för skogsvandring och långa byxor.

Lämna så mycket värdesaker som möjligt hemma. Värdesaker kan låsas in i SUP-förrådet eller tas med i vattentät påse, som du själv ansvarar för. Du deltar under eget ansvar men med erfarna ledare i en liten grupp.

Kostnad: 1400 kr/person. 

Early bird rabatt om du anmäler och betalar innan 15/7: 1250:-

Vi behöver din anmälan senast 3/8

Nyttja gärna Friskvårdsbidraget – be i så fall om kvitto som du kan lämna in till arbetsgivaren.

Om paddling och yoga på SUP-bräda: Vi gör det enkelt så att det passar nybörjare. Under paddlingen kommer du att utforska din balans och njuta av en härlig stund på vattnet under trygg ledning. Vi paddlar i en vacker och lugn sjö med minimal båttrafik. Vi paddlar på både hårda och uppblåsbara brädor av god kvalité. Med våtdräkt blir vi friare att bada om vi vill och fortsätta att paddla utan att bli kalla, även en lite kyligare dag. 

Om Skogsbad/Shinrin yoku: Ordet skogsbad kommer från det japanska konceptet Shinrin yoku som översatt betyder att låta sina sinnen bada i skogens atmosfär. Det är en långsam vistelse i naturen som ger möjlighet att sakta in, öppna upp sinnena och uppleva naturen på ett annorlunda och mer närvarande sätt. Det är kravlöst och rofyllt. Forskning visar att skogsbad minskar stress, stärker immunförsvaret och bidrar till ökat välmående.

Eventet genomförs i ett samarbete mellan Maria - Alla kan suppa och Susanna - True by You. Du behöver ingen förkunskap för att delta mer än en normal balans och rörlighet.

Samling vid Farstabadet – närmaste t-bana ”Farsta” samt ca 10 minuters promenad. Sök på adress Ekhäradsgatan 1. Närmaste parkering är vid Ekhäradsgatan eller vid Farsta badhus, med appen ”Easypark”.

Frågor:

Mer praktisk information skickas ut ett välkomstbrev. Inga förkunskaper krävs och kläder efter väder, tänk på varma kläder då vi rör oss långsamt och är i stillhet.

Susanna@truebyyou.se, 0709861122

Finstilt: Minst fyra max tio deltagare. Anmälan är bindande men platsen kan överlåtas. Alla deltagare medverkar under eget ansvar, simkunnighet krävs, nolltolerans för alkohol, vi håller stora avstånd både på land och vatten och vi deltar endast om vi och de vi delar bostad med är helt friska och symtomfria från Covid-19. Passen kan ställas in vid alltför hårda vindar, ihållande kraftigt regn, vid åska eller sjukdom, då meddelas det senast två timmar innan passet via sms.

Er guider: 

Maria Hansson är sociolog med lång erfarenhet av att leda barn, unga och vuxna. Maria har praktiserat yoga regelbundet sedan 2016 och är även en inbiten ryttare. Sedan sommaren 2020 driver Maria SUP-verksamheten Alla kan suppa efter instruktörskursen steg 1 och 2 hos Board Yoga Sweden. Mer om Maria: Alla kan suppa, Facebook, Instagram

Susanna Bävertoft är certifierad skogsbadsguide via Scandinavian Nature and Forest Therapy Institute. Hon är även grundare till True by You, stress & avslappningspedagog samt coach och har välmående och återhämtning som fokus i sin verksamhet. Se gärna Susannas film om skogsbad här. Du kan läsa mer om Susanna och hennes tjänster på www.truebyyou.se,  Facebook, Instagram

Dela detta evenemang

bottom of page