top of page

tors 01 okt.

|

Hellasgården

Börja dagen med ett skogsbad

Nu kan du komma med på ett skogsbad en vanlig vardag. För dig som är dagledig eller för dig som kan styra din arbetstid. Vi möts i en liten grupp om max 5 deltagare och är noggranna med avstånd och andra restriktioner i corona-tider. Skogsbad är godkänt som friskvård. Guide: Margit Melin

Registrering är stängd
Se andra evenemang
Börja dagen med ett skogsbad
Börja dagen med ett skogsbad

Tid och plats

01 okt. 2020 09:30 – 12:30

Hellasgården, Ältavägen 101, 131 33 Nacka, Sverige

Om evenemanget

Välkommen till ett skogsbad där vi på ett avslappnat sätt utforskar och fördjupar vår kontakt med naturen. Skogsbadet hjälper oss att lugna ner tempot och få en stunds avkoppling från vardagens stress och bekymmer. 

Ett skogsbad med stöd och ledning av en guide ger deltagaren möjlighet att verkligen komma nära skogens läkande, att stilla sig, att komma till ro. Skogsbad – Shinrin-yoku - betyder i översättning ”Att bada med alla sinnen i skogens atmosfär”. Vi saktar ned tempot och utforskar naturen och det levande med alla vår sinnen. I lugn och ro, utan krav eller press. Vi går till stor del i tystnad så även om vi går tillsammans blir upplevelsen din egen. 

Skogsbadet bjuder in till närvaro och uppmärksamhet. Metoden bygger på att stärka det friska i oss; att väcka vår egen förmåga till välbefinnande och återhämtning. Forskning visar att skogsbad – för de allra flesta -  bland annat minskar stressen, förbättrar immunförsvaret och stabiliserar blodtrycket. Många deltagare, även de som ofta rör sig i skogen, berättar också om en annan upplevelse av skogen än de har mött förut. Den här nära kontakten påminner oss också om vårt ansvar för relationen till naturen. Hos många väcks en starkare önskan om inre och yttre hållbarhet och ekologisk balans. 

Vid ett skogsbad rör vi oss i skogsmiljön, på promenadvägar och skogsstigar men också i stiglös terräng. Vi rör oss långsamt och tar kontakt med naturen på ett stillsamt sätt. Vi är ute ca tre timmar men rör oss inte så långt, bara 1-2 kilometer. Som certifierad guide enligt SNFTI:s metod följer jag ett beprövat flöde, ett ramverk. Sedan blir varje skogsbad speciellt genom att jag låter naturen, vädret, stunden och deltagarna inspirera guidningen. 

Corona-anpassning Antalet deltagare vid detta skogsbad är begränsat och vi hjälps åt att hålla avstånd och följa de rekommendationer som gäller. Självklart avstår vi från skogsbadet om vi känner av några symptom på covid-19. Hundar och barn kan tyvärr inte följa med på det här skogsbadet. 

Pris 300:- per person till Swish eller bankgiro som du får vid anmälan. Om du behöver rabatt vänligen meddela mig. 

Efter anmälan får du mer praktisk information, detaljer om sådant du kan behöva veta inför vandringen.  

Läs gärna mer om skogsbad på skogsbadistockholm.se eller på SNFTI

För frågor mejla info@melinsord.se

Du kan läsa mer om mig här

Varmt välkommen! Margit Melin

Dela detta evenemang

bottom of page