sön 14 nov. | Helenelund

Tegelhagens naturreservat - Välkommen att fira Fars dag med ett välgörande skogsbad

Ge Far en stunds avkoppling och ett välgörande skogsbad eller kanske går ni tillsammans på skogsbads vandring. Guide: Marie Rosén
Tegelhagens naturreservat - Välkommen att fira Fars dag med ett välgörande skogsbad

Tid och plats

14 nov. 13:00 – 15:30
Helenelund, Skogstorpsvägen 370, 191 39 Sollentuna, Sverige

Om evenemanget

Vår vandring ger oss möjlighet att släppa taget om vardagliga måsten och krav. Vi guidas till att bara vara i naturen, att långsamt sakta ner och mjukt landa för att med särskilt riktad uppmärksamhet öppna upp för sinnliga upptäckter. Att förundras över det som våra sinnen uppfattar och att nyfiket följa det som väcks av lust helt utan krav på prestation hjälper oss att slappna av, ger återhämtning stärker immunförsvaret och ger välmående effekt.

Vi utgår ifrån parkering vid Tegelhagens skola, Sollentuna och tar oss vidare i lättvandrad terräng nära vatten, ängar och skog in i reservatet. När vi långsamt förflyttar oss mellan olika Naturrum, bjuder jag in till olika förslag till att närma dig naturen försiktigt långsamt och mycket nära!  Vi avslutar skogsbadet med gemensam fika i skogen.

Övrig info:

Inga förkunskaper behövs. Skor lämpliga för ojämnare naturunderlag och kläder som håller dig varm eller sval beroende på väderlek för dagen då vi har längre stunder av stilla-sittande.

Obs att göra din anmälan och betalning senast 5 dagar innan evenemanget. Du får därefter ett Välkomstbrev med mer detalj info och vad som kan vara bra att tänka på.

Kostnad: 375 kr/person till 072-8896230 (swish) märkt ditt namn och datum

Evenemanget genomförs vid min. 3 deltagare

COVID-anpassning: I vårt guide-nätverk för certifierade Skogsbadsguider följer vi FHMs och MYNDs rekommendationer för minskad smittspridning av Covid-19:

× Verksamheten sker utomhus i natur- och skogsmiljö

× Minst 2 meters avstånd mellan varje person

× Guiden tillhandahåller handsprit vid behov

× Guide och deltagare är symtomfria för deltagande

Guide för dagen är Marie Rosén, certifierad skogsbadsguide via Scandinavian Nature and Forest Therapy Institute(SNFTI).  Marie är också utbildad personlig tränare och holistisk samtalscoach och utgår ifrån naturen i sin hälsofrämjande verksamhet NaturStark där hon bl.a. erbjuder utetränings pass CrossNature. NaturStark och Marie är även certifierad FAR-arrangör och ledare. Läs gärna mer här FaceBook, Instagram

* För frågor och kontakt - hör av er till marie@naturstark.se alt. 072-8896230

Dela detta evenemang