sön 08 maj | Upplands Väsby

SKOGSBAD med avslutande lunch på Mors Dag - 8 Maj

Skäm bort mor, svärmor, farmor & mormor med ett återhämtande och välgörande skogsbad! Eller varför inte skämma bort dig och följa med själv?! Ett förlängt skogsbad i början av maj där vi avslutar med gemensam lunch. Guide: Marie Rosén
SKOGSBAD med avslutande lunch på Mors Dag - 8 Maj

Tid och plats

08 maj 10:00 – 14:00
Upplands Väsby, Upplands Väsby, Sverige

Om evenemanget

Vad är skogsbad? Skogsbad eller shinrin-yoku som det kallas i Japan (ung. översättning ”att med sinnena bada i skogsatmosfären”) innebär att långsamt vandra i naturen för att utforska omgivningarna på ett särskilt närvarande vis. Ett guidat skogsbad innebär att delta i en aktivitet utan krav eller förväntan på prestation när guiden föreslår olika övningar med hjälp av våra sinnen. Genom att sakta ner vårt tempo blir det möjligt att bli mer närvarande och uppmärksam på vad våra sinnen lägger märke till som kan väcka både förundran och nyfikenhet.  Metoden och processen som guiden använder bygger på evidensbeprövad forskning och syftar till att minska stressnivåer i kroppen som ger avkoppling och återhämtning.

Det här skogsbadet är längre än vanligt för att erbjuda en gemensam lunch vid avslutningen.

För vem? Skogsbads vandring kräver inga förkunskaper. Vandringen sker i långsammare tempo på naturstigar i lättare skogsterräng ung. 1-2 km

Utrustning; Vi klär oss i kläder efter väderleken och vi kommer att vara längre stunder i stillhet. Skor som passar i skogsterräng.

Anmälan; Din anmälan behövs på förhand. Ett välkomstbrev med mer detaljinformation och samlingsplats skickas ca 1 vecka innan.

Kostnad: 475 kr/person. Betalning via swish till 072-8896230

Skogsbad är godkänt för friskvårdsbidrag. Om du vill nyttja det, ber du isåfall om kvitto när du anmäler dig som du kan lämna in till din arbetsgivare. Avbokning kan ske, dock inte senare än 5 dagar innan. Behöver du avboka senare än 5 dagar innan, erbjuds du att boka om till annat tillfälle inom 6 månader alt. återfå del av erlagd avgift, 420kr.

Skogsbadet genomförs vid min. 3 deltagare.

Vem är guiden? Guide för detta skogsbad är Marie Rosén, cert. Skogsbadsguide & cert. Forest Bathing Guide level (skogsbad för särskilda behov) via SNFTI, Scandinavian Nature and Forest Therapy Institute.  Marie är lic. personlig tränare/PT,  FAR-arrangör/FAR-ledare inom SLL Farledar nätverk samt under utb. till medicinsk tränare/MT. Med sin verksamhet NaturStark erbjuder Marie flera hälso- och friskvårds tjänster för ökat välmående och hållbar hälsa, bl.a. personligt anpassad träning, gruppträning utomhus för privat personer och organisationer och skogsbad för öppna elelr slutna grupper.

Frågor ? Kontakta gärna Marie på mobil. 072-8896230 alt. marie@naturstark.se

Instagram, FaceBook

Dela detta evenemang